FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj dolara ojačao uoči podatka o američkoj zaposlenosti

LONDON, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američkog dolara ojačaoje u petak na svjetskim deviznim tržištima uoči objave podatka oameričkoj zaposlenosti i nakon što je Kina objavila da pritisak zaaprecijacijom juana nije velik.
LONDON, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američkog dolara ojačao je u petak na svjetskim deviznim tržištima uoči objave podatka o američkoj zaposlenosti i nakon što je Kina objavila da pritisak za aprecijacijom juana nije velik.

Do podneva je njegov tečaj poskupio 0,2 posto prema euru, kojim se trguje po 1,2953 dolara. U odnosu na jen poskupio je 0,35 posto, pa stoji 104,7 jena. Britanska funta i švicarski franak, pak, pojeftinili su 0,4 posto. Tako funta košta 1,897 dolara. Istodobno, dolar iznosi 1,1945 franaka.

Britanska funta bila je pod pritiskom nakon objave podatka o usporavanju na tržištu nekretnina te nakon što je Tony Blair dobio treći mandat na mjestu premijera no sa mnogo tanjom većinom nego drugoga puta.

Zamjenik kineskog ministra financija Li Young izjavio je u petak da ne smatra pritisak za aprecijacijom juana velikim te da vjeruje da on potječe od domaćih a ne inozemnih faktora. On je zatražio od valutnih špekulatora da budu strpljivi u pogledu reforme juana.

Analitičari tvrde da bi omogućavanje da se juanom, koji je sada čvrsto fiksiran za dolar, trguje u fleksibilnijem rasponu potaknulo uzlet azijskih valuta te spustilo tečaj dolara.

Tržište očekuje i najnoviji podatak o zaposlenosti u travnju, a procjene se kreću oko 170.000 novih radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙