FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završila konferencija o Hrvatskom novčanom tržištu

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Završila konferencija o Hrvatskomnovčanom tržištu
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Završila konferencija o Hrvatskom novčanom tržištu

HINA - Financijski servis

Izlaganjima o razvijanju timskog duha i načinu rukovođenja, zadovoljstvu na poslu, motivaciji, stresu i očuvanju zdravlja, u Opatiji je danas završila 8. znanstveno-stručna konferencija "Hrvatsko novčano tržište".

Na konferenciji je sudjelovalo oko 100 financijskih stručnjaka i predstavnika financijskih ustanova, a organizirali su je Tržište novca zagreb d.d. i zagrebački Ekonomski fakultet.

Prvog dana Konferencije razmatrana su aktualna pitanja u monetarnoj i deviznoj politici, mogućnosti financiranja proračuna na novčanom tržištu, utjecaji aktualne ekonomske politike na financijska tržišta.

Održana su izlaganja o međuovisnosti realnog i financijskog sektora, financijskom restrukturiranju, o osiguravateljnim društvima kao sudionicima novčanog tržišta, upravljanju aktivom i pasivom banaka i portfeljem investicijskih fondova te zbivanjima na svjetskim financijskim tržištima.

Viceguverner Hrvatske narodne banke (HNB) Adolf Matejka najavio je nastavak umjerene restriktivne monetarne politike u 2005., zadržavanje niske stope inflacije na 2,5 do 3 posto i nastavak stabiliziranja udjela inozemnog duga u BDP-u.

U dijelu devizne politike, nastavit će se liberalizacija kapitalnih transakcija, a liberalizacija depozitnih poslova predviđa se za razdoblje neposredno prije pristupanja Europskoj uniji, kao i kratkoročnih financijskih kredita, rekao je.

Predsjednica Uprave Tržišta novca Radmila Nižetić kazala je danas da je općenita ocjena sudionika konferencije da je financijsko tržište dobro razvijeno, ali da postoji manja neizvjesnost i tromost radi nekih okolnosti kao što je odgoda početka pregovora o ulasku u Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙