FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska pretpremijera "Bludi" G. Manfridija 11. svibnja u Rijeci

RIJEKA,5. svibnja 2005.(Hina) - Predstava "Bludi", izvorno "Zozos",talijanskog dramatičara Giuseppea Manfridija, u režiji Matjaža Latina,u Hrvatskoj će biti pretpremijerno izvedena 11. svibnja u sklopu "Zajcoff" scene riječkoga HNK "Ivana pl. Zajca", rečeno je na današnjojkonferenciji za novinstvo.
RIJEKA,5. svibnja 2005.(Hina) - Predstava "Bludi", izvorno "Zozos", talijanskog dramatičara Giuseppea Manfridija, u režiji Matjaža Latina, u Hrvatskoj će biti pretpremijerno izvedena 11. svibnja u sklopu "Zajc off" scene riječkoga HNK "Ivana pl. Zajca", rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

U predstavi glume Andreja Blagojević, Damir Orlić i Alen Liverić. Dramaturginja je Magdalena Lupi, scenografkinja Nataša Černoša, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić, a glazbu i kostime izabrao je redatelj Matjaž Latin.

Intendantica riječkoga HNK Mani Gotovac istaknula je da je riječ o šokantnoj predstavi kojom ta kuća namjerava pokazati kakav program želi ponuditi u svojoj "Zajc off" sceni. Istaknula je da je vrijednost komada u tome što ismijava sve šokantne mitove, a ne uživa u njima, kao što se to činilo u tzv. "teatru krvi i sperme", popularnom proteklih desetak godina.

Kazalište ne preporučuje predstavu mlađima od 16 godina zbog njezine šokantnosti, dodala je.

Zbog tog istog razloga, rekla je Magdalena Lupi, rijetka su kazališta koja je stavljaju na program, a to govori o njihovoj spremnosti na rizik.

O samoj predstavi umjetnici nisu željeli govoriti. Istaknuli su da se ona može doživjeti u pravome smislu samo bez ikakvih objašnjenja.

Autor Giuseppe Manfridi napisao je nekoliko svjetski poznatih dramskih komada i mnogobrojne radio-drame. Predaje na sveučilištu, vodi kazališne seminare, glumio je i bio scenarist u nekoliko filmova, a bit će i na riječkoj pretpremijeri. Izvorni naslov "Zozos" je autorova kovanica, nastala od riječi zozzo iz rimskog narječja koja znači prljavo ili opsceno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙