FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo obrazovanja opovrgava tvrdnje sindikata Preporod

ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja iškolstva priopćilo je danas da akcija prikupljanja podataka osmjenskom radu zaposlenika u srednjim školama radi utvrđivanja kolikasu točno njihova potraživanja, teče po planu.
ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i školstva priopćilo je danas da akcija prikupljanja podataka o smjenskom radu zaposlenika u srednjim školama radi utvrđivanja kolika su točno njihova potraživanja, teče po planu.

Tim je priopćenjem Ministarstvo reagiralo na današnju tvrdnju Hrvatskog školskog sindikata Preporod da je ta akcija "na samom početku doživjela fijasko". Preporod tvrdi i da država žali prepoloviti dug nastavnicima prevođenjem smjene u turnus, koji se dvostruko manje plaća.

"Suprotno izjavama loše informiranog čelništva sindikata Preporod, akcija prikupljanja podataka glede smjenskog rada u srednjoškolskim ustanovama kojom bi se utvrdio točan iznos potraživanja i nakon čega bi se dospjela potraživanja počela isplaćivati, u cijeloj Republici Hrvatskoj teče po planu", kaže se u priopćenju Ministasrtva.

"Isto tako tumačenje kolektivnog ugovora glede isplaćivanja smjenskog rada ima pravo samo Komisija za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora, a ne pojedinačni potpisnici Temeljnog kolektivnog ugovora kao što to u ovom slučaju pokušava na svoju ruku učiniti Hrvatski školski sindikat Preporod", kaže se u priopćenju Ministarstva.

Ministarstvo napominje da akciju provodi u suradnju s Udrugom hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja kako bi se utvrdio točan iznos potraživanja nastavnika koji su ostvarili pravo na uvećanje plaće po osnovi rada u drugoj smjeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙