FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 23. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 23. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i školstva priopćilo je danas da akcija prikupljanja podataka o smjenskom radu zaposlenika u srednjim školama radi utvrđivanja kolika su točno njihova potraživanja, teče po planu. Ministarstvo je reagiralo na tvrdnju Hrvatskog školskog sindikata Preporod da je akcija "na samom početku doživjela fijasko". Suprotno izjavama loše informiranog čelništva sindikata Preporod, akcija prikupljanja podataka glede smjenskog rada u srednjoškolskim ustanovama kojom bi se utvrdio točan iznos potraživanja, u cijeloj Hrvatskoj teče po planu, stoji u priopćenju. Dodaje se da tumačenje kolektivnog ugovora glede isplaćivanja smjenskog rada ima pravo samo Komisija za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora, a ne pojedinačni potpisnici kao što to čini Hrvatski školski sindikat Preporod, kaže se u priopćenju Ministarstva.

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati je nedopustivim i krajnje neprofesionalnim ocijenila ponašanje policije i pravosuđa u slučaju navodnog silovanja američke košarkašice u Gospiću. Gospićka policija se o slučaju oglasila priopćenjem, u kojem je objavila sve detalje izvršenog seksualnog nasilja i otkrila identitet žrtve, dok je identitet počinitelja, kojeg je uhitila pa zatim pustila, ostao je skriven. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić slučaj je jučer prebacio na Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, a riječko je tužiteljstvo potom predložilo pritvaranje osumnjičenog. HNS se u današnjem priopćenju pita bi li pravosudna tijela jednako reagirala i da u slučaj nije intervenirao američki veleposlanik, te bi li policija na isti način skrivala identitet počinitelja da nije riječ o poznatoj osobi, poduzetniku i "lokalnom moćniku".

OSIJEK - Povjerenik HDZ-a za raspušteni osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a Tomislav Ivić izjavio je danas da je od Branimira Glavaša, donedavnog predsjednika županijskoga HDZ-a, pisano zatražena primopredaja stranačkih prostorija. Istaknuo je kako su u tijeku redovite pripreme za izbornu utrku, te da očekuje dobre izborne rezultate jer su na HDZ-ovoj županijskoj i gradskoj listi kvalitetni kadrovi. Na upit kako komentira jučerašnju smjenu načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Vlade Tuličića, odgovorio je da to nije povezano s političkim događajima u Osječko-baranjskoj županiji. Na novinarsku tvrdnju kako je MUP objavio da je Tuličić smijenjen zbog neprimjerenog angažiranja u političkim inicijativama, rekao je: O tome morate pitate MUP, a ne mene.

ZAGREB - Tri specijalizirana međunarodna sajma, pod nazivom "Građenje i opremanje", zatvorena su danas na Zagrebačkom velesajmu. Na 29. međunarodnom sajmu graditeljstva, 46. međunarodnom sajmu obrtništva i 18. međunarodnom sajmu grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda Interklimi predstavilo se 1605 izlagača iz 31 zemlje. Na Međunarodnom sajmu graditeljstva predstavljene su tehnološke novine u graditeljskoj struci. Posjetitelji su se mogli upoznati s novim građevnim materijalima, novinama u građevnoj kemiji, zaštiti objekata i elementima građevina, poput krovova, zidova, fasada, prozora, vrata, te najsuvremenijim građevinskim strojevima. Kao tematska cjelina unutar Sajma predstavljena je i industrijska elektronika, mjerenje i automatizacija ELCRO.

KOPRIVNICA - U Koprivnici se danas dogodila prometna nesreća u kojoj je udaren službeni automobil u kojem je bio potpredsjednik Vlade Damir Polančec, no prošao je bez ozljeda. U nesreći su lakše ozlijeđeni njegova supruga Jasminka i vozači dvaju automobila koji su još sudjelovali u nesreći. U Policijskoj upravi kažu da je vozač fiata, koji je skrivio nesreću, bio u alkoholiziranom stanju, te da je imao 1,99 promila alkohola u krvi. Nesreća se dogodila u 14,30 sati, kada je na službeni automobil audi A6 hrvatske Vlade naletio osobni automobil fiat uno. Prema priopćenju koprivničko-križevačke Policijske uprave, vozač fiata je na raskrižju Starogradske ceste s koprivničkom obilaznicom oduzeo prednost audiju koji je dolazio iz drugog smjera. Osim supruge Damira Polančeca, lakše su ozlijeđeni vozači fiata i suzukija swifta, u koji se fiat odbio nakon udara.

OSIJEK - Aikido škola "Zajedničkim snagama u borbi protiv bolesti ovisnosti", ekumenski projekt koji zajedno vode pravoslavni svećenik i hrvatski branitelj, predstavila se danas javnosti u osječkoj Školi borilačkih vještina "Champion gym" u čijem sklopu djeluje. Projekt su predstavili njegovi osnivači i voditelji - arhimandrit Miron, prvi suradnik osječkopoljskog i baranjskog episkopa Lukijana, i hrvatski branitelj Damir Huber, a polaznici škole pokazali su prve svladane vještine. Projekt su poduprli Zavod za školstvo, MUP i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Katolička i Pravoslavna crkva, rekao je Huber i zahvalio svima koji su pomogli da se on ostvari, a osobito nazočnom županu Krešimiru Bubalu i gradonačelniku Zlatku Kramariću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙