FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko Sveučilište o policentričnu razvoju visokog školstva

OSIJEK, 2. svibnja 2005.(Hina) - Osječko Sveučilište "Josipa JurjaStrossmayera" zauzima se za policentričan razvoj visokog školstva uistočnoj Hrvatskoj te su već uvedeni dislocirani sveučilišni i stručnistudiji, ali je za nastavak njihova rada potreban novac, istaknuto jena današnjoj sjednici Sveučilišnog Senata.
OSIJEK, 2. svibnja 2005.(Hina) - Osječko Sveučilište "Josipa Jurja Strossmayera" zauzima se za policentričan razvoj visokog školstva u istočnoj Hrvatskoj te su već uvedeni dislocirani sveučilišni i stručni studiji, ali je za nastavak njihova rada potreban novac, istaknuto je na današnjoj sjednici Sveučilišnog Senata.

Rektorica Gordana Kralik kazala je kako Sveučilište obuhvaća pet slavonskih županija s oko 900.000 ljudi te da je na temelju iskazanih potreba za školovanjem u pojedinim zvanjima uvedeno nekoliko studija u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Vinkovcima, Požegi i Varaždinu, na kojima u ovoj akademskoj godini studira više od 1700 sveučilištaraca.

Dekani pojedinih fakulteta izvijestili su se kako se zbog pomanjkanja novca pojavile teškoće u izvođenju nastave, a u raspravi je predloženo da se kao moguće rješenje u financiranje tih studija uključe jedinice lokalne samuprave, na području kojih se izvodi nastava.

Državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Slobodan Uzelac kazao je kako je nastava na tim studijima velik napor za osječko Sveučilište te nadmašuje novčane mogućnosti Ministarstva, koje je obvezno pomagati te studije. Najavio je kako će unatoč tomu Ministarstvo doznačiti novac koji duguje pojedinim fakultetima za izvedbu nastave na tim studijima u prošloj i ovoj akademskoj godini.

U raspravi je istaknuto kako je policentričan razvoj visokog školstva dio strategije razvoja osječkoga Sveučilišta do 2010., a cilj mu je osigurati visokostručan kadar za razvoj istočne Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙