FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GfK Hrvatska predstavio alat za istraživanje pozicije brandova

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Agencija za istraživanje tržišta ijavnog mnijenja GfK Hrvatska predstavila je danas novu aplikaciju zamjerenje pozicije robnih marki među potrošačima, pod nazivom ConsumerScan Online.
ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja GfK Hrvatska predstavila je danas novu aplikaciju za mjerenje pozicije robnih marki među potrošačima, pod nazivom Consumer Scan Online.

Taj instrument, koji uz ostalo pokazuje pogađa li robna marka ciljanu grupu potrošača, jesu li oni lojalni toj robnoj marki i kako brand stoji u usporedbi s konkurencijom, namijenjen je isključivo za klijente GfK-a u zemljama srednje i istočne Europe, naglasila je GfK-ova menadžerica za istraživanje navika potrošača Slađana Bastašić.

Istraživački paket sastoji se od 11 pojedinačnih analiza, koje se u Hrvatskoj provode na uzorku od 1.500 kućanstava (ukupan broj kućanstava u Hrvatskoj je 1,47 milijuna), tako da izabrana kućanstva u dnevnik upisuju gdje su, kada i za koliko novca tijekom određenog razdoblja kupovali određene robe i usluge.

Prati se i to koje robne marke pojedinih proizvoda potrošači preferiraju, a koje izbjegavaju, a ti se podaci ukrštavaju s demografskim i socioekonomskim karakteristikama kućanstava.

Tako se dobije, kaže Bastašić, slika potrošnje koja proizvođačima može pomoći u definiranju prodajne strategije.

Neke od pojedinačnih analiza iz GfK-ova paketa su Target Group analiza, koja daje demografski profil kupaca neke robne marke, Brand Positioning analiza daje informaciju o tome kako je brand pozicioniran prema konkurenciji, a Heavy Buying analiza upoznaje naručitelja s tim koliko neka marka ima odanih kupaca i u kojoj mjeri oni sudjeluju u ukupnih prodajnim rezultatima.

Kojem broju kupaca je brand prvi izbor pri kupovini, procjenjuje First Choice Buyer analiza, dok Brand Switching analiza razmatra koliko je uspješno bilo lansiranje novog branda ili pak rebranding postojeće robne marke. Tko je glavni konkurent nekom brandu, pokazuje Gain and Loss analiza, dok Brand Duplication analiza pokazuje koje robne marke uz naručiteljeve kupuju potrošači.

GfK Hrvatska dio je GfK grupe, koja uz 15 njemačkih podružnica ima 120 podružnica smještenih u 50 zemalja. Ima oko 40 zaposlenih i mrežu od 1.000 anketara.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙