FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 4. svibnja

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 4. svibnja.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 4. svibnja.

OPATIJA - U organizaciji Hrvatske stručne udruge za plin u Opatiji počinje 20. jubilarni međunarodni znanstveno stručni susret stručnjaka za plin. Tijekom trodnevnog foruma razmatrat će se aktualno stanje na domaćem i međunarodnom tržištu plina, primjeni plina u energetici, industriji i širokoj potrošnji te nove tehnike u eksploataciji i upotrebi plina. Bit će održano i nekoliko okruglih stolova na kojima će se razmatrati problematika menadžmenta u plinskom biznisu, izgradnja i održavanje plinskih sustava i druge teme (9,00 sati, Grand Hotel Adriatic).

ZAGREB - "Efikasnost gospodarstva - stanje i mogućnosti povećanja" naziv je tribine u organizaciji ISO Foruma Croaticum. Bit će riječi o upravljanju i mjerenju intelektualnog kapitala te mjerenju efikasnosti tvrtki u stvaranju vrijednosti. Koliko hrvatsko gospodarstvo gubi zbog neefikasnosti poslovanja te koliko koristi intelektualni kapital, neka su od od pitanja na koja će pokušati odgovoriti stručnjaci Hrvatske gospodarske komore i drugih institucija (11,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja GfK predstavit će novu web aplikaciju za mjerenje pozicije robnih marki među potrošačima, pod nazivom Consumer Scan Online. Taj instrument, koji pokazuje pogađa li robna marka ciljanu grupu potrošača, jesu li oni lojalni toj robnoj marki i kako brand stoji u usporedbi s konkurencijom, namijenjen je isključivo za klijente Gfk-a u zemljama srednje i istočne Europe (10,00 sati Hotel Arcotel Allegra, Branimirova 29).

ZAGREB - Udruge Croatia vino i Vinum Croaticum izvijestit će o budućim aktivnostima vezanim uz prijedlog da Hrvatski sabor ukine odredbu Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojom se zabranjuje bilo koja količina alkohola u krvi vozača i suvozača motornih vozila, nakon što nisu uspjeli u namjeri da svoje prijedloge iznesu premijeru i ministru poljoprivrede. Konferencija za novinare dvaju udruga održat će se nakon njihove zajedničke sjednice, na kojoj će sudjelovati i predstavnici Hrvatske obrtničke komore - Ceha ugostitelja, Udruge hotelijera i restoratera, Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela Hrvatske i Hrvatske udruge hotelijera (13,00 sati, Croatia vino, Ljudevita Posavskog 48).

ZAGREB - Hrvatska je u prvom tromjesečju ove godine izvezla roba u vrijednosti 1,9 milijardi američkih dolara, ili 11,2 milijarde kuna, dok je uvoz istodobno iznosio više od 4 milijarde dolara, ili 23,1 milijardu kuna. Podatci Državnog zavoda za statistiku pokazuju da je u prvom tromjesečju ove godine zabilježen brži rast uvoza od izvoza - iskazano u dolarima izvoz je porastao za 7,7 posto (u kunama za 1,3 posto), a izvoz za 10,7 posto (u kunama za 4 posto). Time je prekinut trend bržeg rasta izvoza od uvoza zabilježen u prošloj, te u prva dva mjeseca ove godine. Jedan od razloga tomu je i rekordan uvoz u ožujku u iznosu od 1,6 milijardi dolara. Istodobno je u ožujku izvezeno roba u vrijednosti 699 milijuna dolara, pa je pokrivenost uvoza izvozom pala na 42,2 posto. U prva tri ovogodišnja mjeseca deficit u robnoj razmjeni s inozemstvom povećan je na 2,1 milijardu dolara, a pokrivenost uvoza izvozom u tom se razdoblju ponovno spustila ispod 50 posto, na 48,4 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙