FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Duka: Ne može se braniti objavljivanje iskaza zaštićenih svjedoka

ZAGREB, 1. svibnja 2005. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog novinarskogdruštva (HND) Zdenko Duka priopćio je danas kako će se - u "povoduhaških optužnica protiv Markice Rebića, Ivica Marijačića, StjepanaŠešelja i Domagoja Margetića - Hrvatsko novinarsko društvo založitisvojim autoritetom da ne bude kaznenog progona i procesa protivoptuženih", no da HND ne može braniti objavljivanje iskaza zaštićenihsvjedoka .
ZAGREB, 1. svibnja 2005. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Zdenko Duka priopćio je danas kako će se - u "povodu haških optužnica protiv Markice Rebića, Ivica Marijačića, Stjepana Šešelja i Domagoja Margetića - Hrvatsko novinarsko društvo založiti svojim autoritetom da ne bude kaznenog progona i procesa protiv optuženih", no da HND ne može braniti objavljivanje iskaza zaštićenih svjedoka .

"Željeli bismo da se taj slučaj riješi isprikama četvorice optuženih, zbog toga što su objavili iskaze i prokazali identitet tajnih haaških svjedoka, ili pak plaćanjem minimalnih novčanih kazni", navodi se u priopćenju HND-a.

Podsjeća se da je "isprikom riješen već jedan gotovo identičan slučaj s crnogorskim novinarom Duškom Jovanovićem iz lista Dan".

Potpredsjednik HND-a Zdenko Duka u priopćenju također naglašava da "HND profesionalno ne može braniti objavljivanje iskaza i identiteta tajnih svjedoka ni u ovom, a niti će to činiti u bilo kojem drugom slučaju, jer su tajni sudski svjedoci zakonom zaštićeni baš zato da ih nitko ne bi mogao ugroziti".

Napomenuo je i kako je "optužene Haaški sud upozorio da ne objavljuju tajne dokumente Suda i iskaze tajnih haških svjedoka," te da "konkretnu objavu u Hrvatskom slovu i Hrvatskom listu Hrvatsko društvo novinara ne može braniti pozivanjem na novinske i medijske slobode".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙