FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ferenčak i Turković pred istražnim sucem odbacili optužbe u "slučaju nanbudo"

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Srećko Ferenčak i Petar Turković,osumnjičeni za nezakonitu preprodaju gradskog zemljišta na čemu sunavodno zaradili više milijuna kuna, odbacili su danas pred istražnimsucem optužbe tužiteljstva u tzv. slučaju nanbudo.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Srećko Ferenčak i Petar Turković, osumnjičeni za nezakonitu preprodaju gradskog zemljišta na čemu su navodno zaradili više milijuna kuna, odbacili su danas pred istražnim sucem optužbe tužiteljstva u tzv. slučaju nanbudo.

"Osumnjičeni Ferenčak dao je detaljan iskaz koji je trajao oko tri sata", potvrdio je Hini istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić, ne želeći otkriti detalje sa saslušanja Fernčaka, saborskog zastupnika HNS-a kojemu je sredinom ožujka skinut imunitet zbog "slučaja nanbudo".

Njegov branitelj Rajko Mlinarić kazao je da je Fernčak "u opsežnoj obrani, potkrijepljenoj brojnim dokumentima, pokazao da je istražni zahtjev tužiteljstva neosnovan". Isto je, kako tvrdi odvjetnik Milenko Umićević, učinio i Turković, koji se kod suca zadržao manje od sata.

Sudac Luburić nije želio precizirati kada će odlučiti o zahtjevu tužiteljstva da se protiv dvojice osumnjičenika pokrene istraga.

Kako se doznaje od odvjetnika Mlinarića, osim zahtjeva za istragom i saslušanja desetak svjedoka, tužiteljstvo je zatražilo i privremenu blokadu Turkovićeve imovine i imovine Ferenčakove tvrtke "Ferbos inženjering", čemu su se branitelji usprotivili.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je Fernčaka i Turkovića osumnjičilo za zlouporabe položaja i ovlasti i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, odnosno da su kao čelnici Hrvatskog nanbudo instituta nezakonito pribavili više od 10 milijuna kuna - Turković oko 5,3 milijuna kuna, a Ferenčakova tvrtka "Ferbos inženjering" oko 4,8 milijuna kuna. Istraga protiv njih je zatražena nakon što je USKOKova istraga potvrdila optužbe iz kaznene prijave zastupnika Hrvatskog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislava Jelića da su Ferenčak i Turković 1996. povoljno kupili gradsko zemljište namijenjeno gradnji doma za invalide, da bi ga kasnije po znatno višoj cijeni prodali "Konzumu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙