FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: OHR uputio poziv korisnicima građevinskog zemljišta

MOSTAR, 20. travnja 2005. (Hina) - Ured Visokog predstavnikameđunarodne zajednice u BiH (OHR) pozvao je u srijedu korisnikegrađevinskog zemljišta diljem BiH do 1992. godine, čije je pravo zatimponišteno, da se najkasnije do 16. svibnja ove godine prijave zareviziju takve odluke.
MOSTAR, 20. travnja 2005. (Hina) - Ured Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH (OHR) pozvao je u srijedu korisnike građevinskog zemljišta diljem BiH do 1992. godine, čije je pravo zatim poništeno, da se najkasnije do 16. svibnja ove godine prijave za reviziju takve odluke.

Glasnogovornica mostarskog Ureda visokog predstavnika Sanela Tunović je na konferenciji za novinare objasnila kako 16. svibnja ove godine, po Zakonu o građevinskom zemljištu, istječe rok za traženje revizije odluke o uskraćivanju korištenja građevinskog zemljišta. Naglasila je kako se zahtjevi za reviziju trebaju podnijeti u općinama na čijem je području zemljište.

Zakon o građevinskom zemljištu stupio je na snagu u svibnju 2003. godine u oba bosanskohercegovačka entiteta. Ovaj Zakon sadrži mehanizam prema kojem predratni korisnici građevinskog zemljišta mogu tražiti reviziju i osporiti ukidanje tog prava koje je izvršeno mimo njihovog pristanka, rekla je glasnogovornica OHR-a. Istaknula je kako je do sada na području cijele BiH podneseno samo 150 zahtjeva za reviziju.

"Nadležne vlasti nisu poduzele ništa u slučaju 40 posto ovih zahtjeva. Oko 20 zahtjeva riješeno je pozitivno ponudom preuzimanja zemljišta u posjed, dodjela drugih zemljišnih površina ili nadoknade u gotovini", kazala je Sanela Tunović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙