FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijski sud odbio žalbe na otvaranje istrage o zločinima u Lori

SPLIT,21. travnja 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog sudau Splitu odbilo je danas žalbe petorice bivših vojnih policajaca naodluku o otvaranju istrage o ratnom zločinu nad zarobljenicima u Lori1992. godine, doznaje se na Županijskom sudu.
SPLIT,21. travnja 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odbilo je danas žalbe petorice bivših vojnih policajaca na odluku o otvaranju istrage o ratnom zločinu nad zarobljenicima u Lori 1992. godine, doznaje se na Županijskom sudu.

Petorica od osmorice bivših vojnih policajaca već optuženih za ratni zločin nad civilima u Lori u istom razdoblju, osumnjičeni su da su u vojnom istražnom centru Lora zlostavljali 30-ak srpskih ratnih zarobljenika iz BiH, pripadnika paravojnih formacija i JNA. Trojica zarobljenikaa navodno su umrla od posljedica mučenja.

Ta istraga se vodi protiv Ante Gudića, Tonči Vrkića, Anđelka Botića, Tomislava Duića i Emilija Bungura. Trojica - Gudić, Vrkić i Botić zbog tog su djela u pritvoru od rujna prošle godine, a dvojica, Duić i Bungur, su u bijegu.

Istražni sudac Županijskog suda u Splitu Neven Cambi rješenje o pokretanju istrage donio je potkraj ožujka. Državno je odvjetništvo zahtjev za istragu protiv petorice osumnnjičenih podnijelo u prosincu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙