FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet - pod istragom 200 osoba

LISABON, 7. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Afera oko namještanjarezultata utakmica treće portugalske nogometne lige polako se pretvarau jednu od najvećih kriminalnih istraga u Portugalu.
LISABON, 7. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Afera oko namještanja rezultata utakmica treće portugalske nogometne lige polako se pretvara u jednu od najvećih kriminalnih istraga u Portugalu.

Trenutačno policija ispituje više od 200 osoba koje su osumnjičene za niz kriminalnih radnji. Među njima je i 50-tak osoba iz svijeta sporta i politike, a za sada se spominje predsjednik Porta, Jorge Nuno Pinto, te bivši predsjednik Portugalskog nogometnog saveza, Valentim Loureiro.

Istraga traje već dvije godine, za sada je 25 osoba završilo u zatvoru. Policija je pretražila više od 100 kuća, stanova i ureda, a ispitano je i 370 svjedoka.

U središtu afere je trećeligaš Gondomar čiji su čelnici optuženi za korupciju i kupovinu sudaca kako bi izborili plasman u viši rang natjecanja. Zbog sudačke pomoći klub je dobio nadimak "Zlatna zviždaljka". Tijekom istrage još je nekoliko klubova došlo pod sumnju u nečasne radnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙