FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

očišćeno zemljište u Sokolovcu, gdje je noćas iscurilo gorivo

ZAGREB, 10. travnja 2005. (Hina) - Zemljište na koje je noćas izprevrnute cisterne u Sokolovcu, na državnoj cesti Zagreb - Koprivnica,iscurilo oko 250 litara goriva, očišćeno je danas oko 15 sati i nećebiti trajnih posljedica za okoliš, izvijestio je glavni državnivodopravni inspektor Željko Makvić.
ZAGREB, 10. travnja 2005. (Hina) - Zemljište na koje je noćas iz prevrnute cisterne u Sokolovcu, na državnoj cesti Zagreb - Koprivnica, iscurilo oko 250 litara goriva, očišćeno je danas oko 15 sati i neće biti trajnih posljedica za okoliš, izvijestio je glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić.

"Cisterna je vraćena na kotače, a oko 33.000 litara goriva koje se nalazilo u spremištu pretočeno je u drugu cisternu", rekao je Makvić za Hinu.

Dodao je da je čišćenje zemljišta na koje je iscurilo oko 200 litara benzina eurosupera 95 i oko 50 litara nafte završilo brzo i uspješno zahvaljujući dobru djelovanju županijskog Ekostožera i poduzeća za sanaciju terena AEKS-a iz Ivanić Grada.

Troškove čišćenja platit će počinitelj, dodao je.

Cisterna marke MAN zagrebačke registracije prevrnula se noćas oko 2,15 sati u Koprivničkoj ulici u Sokolovcu.

Nesreća se dogodila kad je 30-godišnji vozač iz Zagreba, vozeći iz Križevaca prema Koprivnici, zbog neprilagođene brzine na otvorenu dijelu ceste izgubio nazdor nad vozilom koje se prevrnulo u desni odvodni kanal, priopćila je jutros koprivničko-križevačka Policijska uprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙