FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC povećao opskrbu tržišta naftom za dva milijuna barela dnevno

KUVAJT-OPEC-naftaOPEC povećao opskrbu tržišta naftom za dva milijuna barela dnevnoKUVAJT, 2. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Organizacija zemaljaizvoznica nafte (OPEC) povećala je priljev nafte na svjetsko tržišteod sredine ožujka za dva milijuna barela dnevno, tako da je opskrbatržišta dobra kako se približava druga polovina godine, izjavio je uponedjeljak predsjednik tog kartela šeik Ahmad al-Fahd al Sabah.
KUVAJT, 2. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) povećala je priljev nafte na svjetsko tržište od sredine ožujka za dva milijuna barela dnevno, tako da je opskrba tržišta dobra kako se približava druga polovina godine, izjavio je u ponedjeljak predsjednik tog kartela šeik Ahmad al-Fahd al Sabah.

Povećana ponuda nafte 10 zemalja članica OPEC-a (bez Iraka) pomogla je također i spuštanju cijene barela ispod 50 dolara, kazao je.

"Od našeg posljednjeg sastanka u Isfahanu sredinom ožujka do sada na tržište stiže dva milijuna barela nafte više dnevno. Dok smo bili u Isfahanu proizvodnja OPEC-a bila je 27,7 milijuna a sada je naša stvarna proizvodnja 29,7 milijuna barela dnevno", rekao je novinarima.

Smatra da će cijena barela nastaviti fluktuirati između 45 i 55 dolara, no da bi naftni kartel prihvatio i nižu razinu. "Mislim da će se cijene nastaviti kretati između 45 i 55 dolara, no prihvatit ćemo i niže od toga", izjavio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙