FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knjiga o Jedinoj all-star streetball utakmici u povijesti NBA lige

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - U novinarskom domu danas je javnostipredstavljena knjiga Jovana Kosijera i Danka Plevnika pod naslavom"Jedina all-star streetball utakmica u povijesti NBA", u kojoj suobnovljene uspomene na košarkašku utakmicu odigranu 2. lipnja 1964. uKarlovcu u kojoj su se najboljim igračima NBA lige suprostavilihrvatski košarkaši predvođeni Josipom Giusepeom Giergiom.
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - U novinarskom domu danas je javnosti predstavljena knjiga Jovana Kosijera i Danka Plevnika pod naslavom "Jedina all-star streetball utakmica u povijesti NBA", u kojoj su obnovljene uspomene na košarkašku utakmicu odigranu 2. lipnja 1964. u Karlovcu u kojoj su se najboljim igračima NBA lige suprostavili hrvatski košarkaši predvođeni Josipom Giusepeom Giergiom.

"Hvala autorima koji su mlađoj generaciji ostavili zapis o jedinstvenoj utakmici odigranoj prije 40 godina i u kojoj su NBA zvijede sa 110:65 pobijedili tada naše najbolje košarkaše, jer se sljedeći dvoboj naših i američkih košarkaša odigrao u nezaboravnom finalu olimpijskog turnira u Barceloni 1992. godine", rekao je na predstavljanju knjige predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Lučić -Luce.

Odabrane citate o košarci koje je napisao eseist Veselko Tenžera pročitao je legendarni spiker Vladimir Mahovlić, koji je bio jedan od sudaca te utakmice, a nazočnima su se obratili i voditelj ureda za opće poslove Američkog veleposlanstva Gregory A. MacDonald te glavni tajnik hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić.

Jovan Kosijar je naglasio da je ova kniga važna i zbog toga što će ove godine naši reprezentativci na Europskom prvenstvu u Srbiji i Crnoj Gori pokušati izboriti nastup na Olimpijske igre 2008.

Danko Plevnik zahvalio je Zavičajnoj knjižnici u karlovcu u čijoj je nakladi tiskana knjiga čije će englesko izdanje naći u kući slavnih američke košarke u Springfieldu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙