FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZSN: U petak godišnje nagrade za sportsko novinarstvo

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Izvršni odbor Hrvatskog zborasportskih novinara (HZSN) potvrdio je prijedloge Ocjenjivačkog suda zadobitnike godišnjih nagrada, koje će se dodijeliti na svečanom dijeluSabora HZSN-a u petak, 15. travnja u Novinarskome domu u Zagrebu spočetkom u 13 sati.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) potvrdio je prijedloge Ocjenjivačkog suda za dobitnike godišnjih nagrada, koje će se dodijeliti na svečanom dijelu Sabora HZSN-a u petak, 15. travnja u Novinarskome domu u Zagrebu s početkom u 13 sati.

HZSN tradicionalno proglašava dobitnike godišnjih nagrada u sportskom novinarstvu u devet kategorija - za pisano, radijsko i televizijsko novinarstvo, za urednika i fotoreportera godine, nagrade za najbolje organiziranu press-službu, nagradu za izdavaštvo i suradnju sa medijima, te za životno djelo.

Laureatima će na svečanom dijelu Sabora, kojeg će voditi novinar RTL-a Igor Jagić, priznanja i novčane nagrade uručivati ugledni sportaši i sportski dužnosnici, a posebno priznanje za 55 godina novinarskoga rada dobit će Milka Babović.

Na radnom dijelu Sabora raspravljat će se o radu HZSN-a, koji je u proteklom razdoblju povećao broj članova, financijski završio godinu u pozitivi, te uspostavio kvalitetne kontakte sa sportskim udrugama, Ministarstvom znanosti, prosvjete i sporta i Hrvatskim olimpijskim odborom. Istaknuto je da HZSN mora, putem svoga Suda Časti ili institucija Hrvatskog novinarskog društva, još djelotvornije reagirati na brojne nepravilnosti u sportu, ali i u sportskom novinarstvu, suočeni sa rastućim kršenjima svih oblika novinarske etike u hrvatskim medijima.

Na međunarodnom planu je HZSN lani bio pokretač zajedničke deklaracije o zaštiti sportskih novinara na sportskim terenima, a uspostavljeni su tješnji kontakti sa Međunarodnom asocijacijom sportskih novinara (AIPS), te regionalnim asocijacijama poput Balkanske udruge sportskih novinara (BASU).

Izvršni odbor HZSN-a je usvojio i naputke glede novinarskih akreditacija za Olimpijske igre u Torinu 2006., kojima je Hrvatska od MOO-a, zahvaljujući uspjesima Janice Kostelić na prošlim Igrama i kriteriju teritorijalne blizine, dobila dvostruko više - šest novinarskih i dvije foto-reporterske - u odnosu na Salt Lake City 2002., no ipak nedovoljno s obzirom na veliki interes hrvatskih medija.

Predsjednik i glavni tajnik Jura Ozmec i Marin Šarec predstavljat će HZSN na 68. kongresu AIPS-a od 11. do 15. svibnja u Marakeshu, na kome će se izabrati nasljednik predsjednika Turčina Togaya Bayatlia. Za desetoga predsjednika u povijesti AIPS-a, asocijacije koja je utemeljena 1924., natječu se dva kandidata - sadašnji dopredsjednik Francuz Alain Lunzenfichter i Talijan Gianni Merlo. čelnici HZSN-a će u Marakeshu sudjelovati u radnim tijelima kongresa, a razmotrit će se i mogućnost da se i Hrvatska kandidira za domaćina jednog od narednih kongresa AIPS-a, koji se dosad u dva navrata održavao u našoj zemlji - Dubrovniku 1970. i Splitu 1978.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙