FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadrolinija: dopremljena dva katamarana

MALI LOŠINJ,30. travnja 2005.(Hina) - Dva rabljena katamarana koje jeriječka "Jadrolinija" kupila od tvrtke "Fhilippine Fast FerryCorporation", svaki vrijedan 1,4 milijuna dolara, dopremljeni su danasu malološinjsko brodogradilište gdje će biti pripremljeni zaprometovanje do početka turističke sezone.
MALI LOŠINJ,30. travnja 2005.(Hina) - Dva rabljena katamarana koje je riječka "Jadrolinija" kupila od tvrtke "Fhilippine Fast Ferry Corporation", svaki vrijedan 1,4 milijuna dolara, dopremljeni su danas u malološinjsko brodogradilište gdje će biti pripremljeni za prometovanje do početka turističke sezone.

Katamaran "Novalja" ima kapacitet 324 putnika, a prometovat će na liniji od Rijeke do Raba i Novalje. Drugi katamaran, "Karolina", kapaciteta je 306 putnika, a povezivat će otoke u zadarskom arhipelagu.

"Novalja" je izgrađena 1990., a "Karolina" 1989. u Singapuru. Pokreću ih motori snage po 1940 kilowata.

Osim manjih razlika, katamarani su jednakih karakteristika - oba su dugačka 41.57 metara, širine 11 metara, postižu brzinu do 34 čvora, a imat će od sedam do devet članova posade.

Katamarane je danas u malološinjsko brodogradilište prevezao brod za prijevoz teških tereta, tzv. heavy lifter. Brodovi su spušteni u more, nakon čega će biti obavljeni potrebni radovi.

Nakon nabavke dva rabljena katamarana u floti "Jadrolinije" sada je ukupno 55 brodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙