FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U floti "Jadrolinije" još dva katamarana

RIJEKA, 27. travnja 2005. (Hina) - Najveći nacionalni putnički brodarriječka "Jadrolinija" kupila je od filipinske tvrtke "Fhilippine FastFerry Corporation" dva rabljena katamarana, svaki vrijedan 1,4milijuna dolara, koji će potkraj tjedna biti dopremljeni u Hrvatsku, apočet će prometovati do početka ovogodišnje turističke sezone.
RIJEKA, 27. travnja 2005. (Hina) - Najveći nacionalni putnički brodar riječka "Jadrolinija" kupila je od filipinske tvrtke "Fhilippine Fast Ferry Corporation" dva rabljena katamarana, svaki vrijedan 1,4 milijuna dolara, koji će potkraj tjedna biti dopremljeni u Hrvatsku, a počet će prometovati do početka ovogodišnje turističke sezone.

Katamaran, kapaciteta 324 putnika, nosit će naziv "Novalja", a prometovat će na liniji od Rijeke do Raba i Novalje.

Drugi katamaran, kapaciteta 306 putnika, nosit će naziv "Karolina", a prometno će povezivati otoke u zadarskom arhipelagu, doznaje se danas iz Uprave "Jadrolinije".

Katamarani će u subotu, 30. travnja, biti dopremljeni u malološinjsko brodogradilište, kamo će ih prevesti brod za prijevoz teških tereta, tzv. heavy lifter. Ondje će biti opremljeni i pripremljeni za redovito prometovanje.

"Jadrolinija" obavlja oko 90 posto ukupnog linijskog putničkog prometa u Hrvatskoj, a nakon nabavke dva rabljena katamarana u floti ima ukupno 55 brodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙