FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posjet njemačkih vojnih brodova Splitu

SPLIT,22. travnja 2005.(Hina) - Tri broda Njemačke vojne mornarice,najmodernije fregate "Sachsen" i "Koeln", te opskrbni brod "Spessard"uplovili su jutros u četverodnevni posjet u splitsku ratnu luku Lora.
SPLIT,22. travnja 2005.(Hina) - Tri broda Njemačke vojne mornarice, najmodernije fregate "Sachsen" i "Koeln", te opskrbni brod "Spessard" uplovili su jutros u četverodnevni posjet u splitsku ratnu luku Lora.

Posjet Splitu u sklopu je vježbe "Dessex 2005", koja obuhvaća uplovljavanje njemačkih brodova u 15 luka u 13 europskih zemalja u Sjevernom, Sredozemnom i Crnom moru.

Vježba "Dessex 2005" dio je obuke kadeta Njemačke vojne mornarice. Riječ je o do sada najvećem posjetu njemačkih brodova Hrvatskoj s ciljem uspostave kontakata s Hrvatskom ratnom mornaricom (HRM) i njezinim kadetima.

Zapovjednike brodova, u pratnji njemačkog veleposlanika Juergena A. R. Staksa, primio je zapovjednik HRM-a kontraadmiral Zdravko Kardum koji ih je upoznao s ustrojem, poviješću i razvojem HRM-a, a susreli su se i s predstavnicima grada i županije.

Na konferenciji za novinare na fregati "Sachsen" zapovjednici fregata, izrazivši zadovoljstvo prijamom u Splitu, govorili su o ciljevima vježbe koju provode i u koju će biti uključena četiri kadeta HRM-a.

Oni će se, naime, pridružiti obuci na brodu "Sachsen" kojim će ploviti do bugarske luke Varna.

Njemački brodovi opremljeni su najmodernijim naoružanjem, a na njima se nalazi 520 članova posade koji će tijekom boravka u Splitu sudjelovati u nekoliko sportskih priredaba s pripadnicima HRM-a.

Njemački brodovi isplovit će iz Splita 25. travnja, a dan ranije fregate "Sachsen" i "Koeln" bit će poslijepodne otvorene za posjete građanima u luci Lora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙