FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraljevica: Porinut putnički brod za "Jadroliniju"

KRALJEVICA,16. travnja 2005.(Hina) - Novi putnički ro-ro brod zanaručitelja "Jadroliniju", kapaciteta 1200 putnika i 130 vozila,vrijedan 8,2 milijuna eura, porinut je danas u brodogradilištu"Kraljevica".
KRALJEVICA,16. travnja 2005.(Hina) - Novi putnički ro-ro brod za naručitelja "Jadroliniju", kapaciteta 1200 putnika i 130 vozila, vrijedan 8,2 milijuna eura, porinut je danas u brodogradilištu "Kraljevica".

Novi brod u floti najvećeg domaćeg putničkog brodara nosit će naziv "Marjan" i prometovati na liniji od Splita do Supetra.

Dugačak je 87,6 metara, širine 17,5 metara, gaz mu je 2,4 metra, a može razviti brzinu od 11,5 čvorova.

Osim za prijevoz putnika i vozila brod je namijenjen i za prijevoz pakiranih opasnih tereta ukrcanih na vozila.

Brod će biti registriran kod Hrvatskog registra brodova, a trebao bi biti isporučen do lipnja ove godine i središnje turističke sezone.

Brod "Marjan" posljednji je i najveći od ukupno četiri putnička broda kojim je "Jadrolinija" u posljednje dvije godine obnovila svoju flotu i za što je izdvojeno ukupno 25 milijuna eura.

Nakon svečanosti porinuća, na isti navoz je postavljena kobilica za izgradnju višenamjenskog broda za Atlantsku plovidbu, odnosno tvrtku Atlantic Conbulk Maritme iz Liberije koju je osnovao taj dubrovački brodar.

Višenamjenski brod nosivosti 1650 tona moći će prevoziti do 102 kontejnera te rasuti i generalni teret. Bit će dugačak 67,1 metar, širine 12,4 metra, a imat će gaz od 4,5 metara.

Rok isporuke višenamjenskog broda za Atlantsku plovidbu je svibanj 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙