FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DHK: Čuić, Gavran i Hitrec kandidati zapredsjednika DHK

ZAGREB, 30. travnja 2005. (Hina) - Na predizbornom zboru Društvahrvatskih književnika (DHK) danas su u Zagrebu predloženi književniciStjepan Čuić, Miro Gavran i Hrvoje Hitrec kao kandidati za novogapredsjednika Društva hrvatskih književnika.
ZAGREB, 30. travnja 2005. (Hina) - Na predizbornom zboru Društva hrvatskih književnika (DHK) danas su u Zagrebu predloženi književnici Stjepan Čuić, Miro Gavran i Hrvoje Hitrec kao kandidati za novoga predsjednika Društva hrvatskih književnika.

Za dopredsjednike DHK predloženi su Diana Burazer, Maja Đerek Lovreković, Stjepan Šešelj, Ivan Tolj i Srećko Lipovčan.

Kandidati za upravni i nadzorni odbor, časni sud, odbor za statut i opće propise, odbor za književne veze i odbor Fonda Miroslav Krleža, za razliku od predsjedničke i dopredsjedničke dužnosti, po statutu još se mogu kandidirati do 25. svibnja, odnosno deset dana prije početka Skupštine DHK koja će se održati 4. lipnja 2005.

Optuženik Haškoga suda Stjepan Šešelj, književnik i ravnatelj tjednika za kulturu Hrvatskoga slova, pozvao je Zbor da ga podupre protiv kampanje koja se u javnosti oko najnovijih optužnica vodi protiv njega i Hrvatskog slova.

Zbor ga je podupro, kako je rekao književnk Josip Pavičić, kandidaturom na mjesto dopredsjednika Društva hrvatskih književnika.

Stjepana Šešelja, Domagoja Margetića, Markicu Rebića i Ivicu Marijačića Haški je sud optužio zbog nepoštivanja pravila suda i objavljivanja transkripata zaštićenih svjedoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙