FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI. primio Kardinalski zbor

RIM, 22. travnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. primio je u petak udvorani Klementina u Vatikanu Kardinalski zbor, kojem se zahvalio napotpori i suradnji tijekom upražnjene vatikanske stolice, odnosnonakon smrti Ivana Pavla II. te do njegova izbora za papu.
RIM, 22. travnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. primio je u petak u dvorani Klementina u Vatikanu Kardinalski zbor, kojem se zahvalio na potpori i suradnji tijekom upražnjene vatikanske stolice, odnosno nakon smrti Ivana Pavla II. te do njegova izbora za papu.

Papa je zamolio kardinale da ga stalno podupiru i da ostanu ujedinjeni, te je izrazio "iskrenu zahvalnost za suradnju u pitanjima Crkve" tijekom proteklih dana upražnjene vatikanske stolice, Sede Vacante, kako se naziva razdoblje od smrti jednog do izbora drugog pape.

Benedikt XVI. kardinalima je kazao, u tom njegovom prvom javnom prijemu otkako je postao 256. poglavar Rimske crkve, da se ne radi o počastima već o službi koju treba provoditi s jednostavnošću "imitirajući našeg učitelja i Gospodina koji nije došao da bude služen već da služi".

Ulazak Pape u dvoranu Klementinu kardinali su pozdravili velikim pljeskom.

U subotu će novi Papa u dvorani Pavla VI. primiti novinare akreditirane pri Svetoj Stolici, a Rim se priprema za doček oko 500 tisuća vjernika i 160 službenih delegacija na inauguralnu misu u nedjelju na Trgu sv. Petra. Bit će organizirane dobrovoljne službe, dolaze i dobrovoljci iz Antoadigea, talijanskog južnog Tirola kako bi bili od pomoći velikom broju njemačkih hodočasnika koji će stići u Rim sa specijalnim vlakovima. Na rimskim nebom također će biti zabranjeno letenje kao što je bilo i tijekom sprovoda Ivana Pavla II.

U ponedjeljak poslije podne u prvom službenom izlasku izvan zidina papa Benedikt XVI. će pohoditi rimsku Baziliku sv. Pavla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙