FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Miroslav S. Mađer i kritika"

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Knjiga "Miroslav S. Mađer i kritika",koja donosi pregled književnokritičke recepcije stvaralaštvaknjiževnika Miroslava Slavka Mađera, predstavljena je danas u Društvuhrvatskih književnika (DHK) na susretu s tim pjesnikom priređenim podnaslovom "Pjesnik kao kritik i kritika o pjesniku".
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Knjiga "Miroslav S. Mađer i kritika", koja donosi pregled književnokritičke recepcije stvaralaštva književnika Miroslava Slavka Mađera, predstavljena je danas u Društvu hrvatskih književnika (DHK) na susretu s tim pjesnikom priređenim pod naslovom "Pjesnik kao kritik i kritika o pjesniku".

Nakladnik knjige je zagrebački "Stajer-graf", a priredila ju je Vlasta Markasović koja je podsjetila da se knjiga predstavlja na isti nadnevak kada je 1946. Mađer objavio svoju prvu pjesmu u zagrebačkome "Srednjoškolcu".

Podsjetivši na tu činjenicu, Markasović je istaknula da je iza Mađera gotovo šest desetljeća kontinutiranoga stvaralaštva što u hrvatskoj književnost nije rijetkost, ali nije ni pravilo.

Kritika sustavno "prati" Mađera od ranih 50-ih godina prošloga stoljeća do danas što ukazuje, smatra Markasović, na mjesto koje Mađerov opus ima u hrvatskoj književnosti.

Akademik Ante Stamać rekao je da već četiri desetljeća sustavno prati opus Miroslava S. Mađera i smatra da ga dobro poznaje, ali mu, kako je dodao, ipak nikada nije bio do kraja jasan.

Mađer je klasik hrvatskoga pjesništva i autor samosvojnoga pjesničkog opusa, smatra Stamać, koji se nada da će objavljivanje knjige kritika o Mađarevu stvaralaštvu potaknuti i znanstveno istraživanje njegova opus.

Urednica knjige Mirjana Rukavina Jerkić smatra da s određene vremenske distance čitatelju može biti zanimljiva i knjiga kritika budući da se iz njih može isčitati i dio autorova opusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙