FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Diplomatski zbor izrazio sućut kardinalima

RIM, 13. travnja 2005. (Hina/AR) - Diplomatski zbor akreditiran priSvetoj Stolici izrazio je u srijedu kardinalima "iskrenu sućut" upovodu smrti Ivana Pavla II.
RIM, 13. travnja 2005. (Hina/AR) - Diplomatski zbor akreditiran pri Svetoj Stolici izrazio je u srijedu kardinalima "iskrenu sućut" u povodu smrti Ivana Pavla II.

U ime svih veleposlanika izraze sućuti je izrekao doajen veleposlanik San Marina Giovanni Galassi, koji je već 18 godina akreditiran pri Svetoj Stolici. Galassi je rekao da je "gubitak tog Velikog Pape dirnuo dušu i srce svih veleposlanika".

Prigodni skup je održan u atriju dvorane Pavla VI. u Vatikanu. Galassi je govorio na francuskome, diplomatskom jeziku Svete Stolice, a na francuskome mu je odgovorio dekan kardinalskog zbora Joseph Ratzinger.

Veleposlanici su kazali da će pomno pratiti konklavu i da vjeruju u mudrost kardinala i posredovanje Duha Svetog prilikom izbora Petrova nasljednika. Ratzinger je kazao da je Sveta Stolice tijekom pontifikata Ivana Pavla II. uspostavila diplomatske odnose s mnogim zemljama, što je "znak pažnje država prema djelovanju Pape i Crkve u cijelome svijetu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙