FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "škodi" iz rent-a-cara pokušao prokrijumčariti automatske puške i pištolje

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu Harmica jučersu uz pomoć policijskog psa pod automobilom koji je vozio 21-godišnjakpronađene četiri automatske puške i tri automatska pištolja,izvijestila je danas zagrebačka policija.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu Harmica jučer su uz pomoć policijskog psa pod automobilom koji je vozio 21-godišnjak pronađene četiri automatske puške i tri automatska pištolja, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Krijumčar oružja unajmio je u Zagrebu "škodu octaviju" i jučer ujutro došao na granični prijelaz sa Slovenijom. Prilikom redovite kontrole granične policije i carine ispod zadnjeg desnog kotača uočeni su neki sumnjivi dijelovi pričvršćeni plastičnom trakom za podvozje vozila.

Granični policajci odmah su pozvali kolege iz Odjela organiziranog kriminaliteta i Odjela kriminaliteta droga, a u pomoć im je priskočio i službeni pas tragač za drogu i eksploziv koji je, kako kažu u policiji, "pozitivno reagirao" kod lijevog kotača, blatobrana i prtljažnog prostora. Nakon toga su pronađene tri automatske puške "Crvena zastava", automatska puška "Ero", te automatski pištolji "Scorpion", "Intratec" i "Mikro uzi".

Mladić, hrvatski državljanin kojemu policija nije otkrila identitet, priveden je u postaju, a danas je pretražen i njegov stan, no ništa nije pronađeno.

U policiji pretpostavljaju da je oružje trebalo završiti na zapadnoeuropskom crnom tržištu. Kažu da nastavljaju kriminalističku obradu kako bi otkrili porijeklo oružja te naručitelja, odnosno kupaca.

Najavljeno je da će osumnjičeni, od ranije poznat po dvije teške krađe i jednoj zlouporabi opojnih droga, biti priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog izbjegavanje carinskog nadzora i nedozvoljenog držanja oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙