FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz Varaždin Brega organizirao krijumčarenje droge iz SiCG u zapadnu Europu

ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Zbog sumnje da je organiziraokrijumčarenje droge iz Srbije i Crne Gore u zapadnu Europe, međuostalim i gotovo 12 kilograma kokaina zaplijenjenog lani našvicarsko-francuskoj granici, varaždinska policija uhitila je34-godišnjaka iz Varaždin Brega.
ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Zbog sumnje da je organizirao krijumčarenje droge iz Srbije i Crne Gore u zapadnu Europe, među ostalim i gotovo 12 kilograma kokaina zaplijenjenog lani na švicarsko-francuskoj granici, varaždinska policija uhitila je 34-godišnjaka iz Varaždin Brega.

Osumnjičeni muškarac jučer je priveden istražnom sucu varaždinskog Županijskog suda koji ga je zadržao 48 sati u pritvoru. Očekuje se da će tužiteljstvo u tom roku podnijeti istražni zahtjev protiv uhićenog kojeg se tereti da je organizirao krijumčarenje većih količina droga iz SiCG u zapadnu Europu.

U policiji i sudu nisu željeli otkriti identitet uhićenog koji, po riječima glasnogovornika varaždinske policije Darko Blaži, do sada nije bio kazneno evidentiran u Hrvatskoj.

Osumnjičenik je otkriven nakon višemjesečne međunarodne policijske akcije, pokrenute u studenome prošle godine kada je na švicarsko-francuskoj granici u pokušaju krijumčarenja 11 kilograma i 860 grama kokaina, vrijednog oko 900 tisuća eura, uhićena 32-godišnjakinja. Daljnjom istragom, u kojoj su surađivali švicarska, francuska i hrvatska policija, otkriveno je da je krijumčarenje kokaina organizirao 34-godišnjak iz Varaždin Brega. No, u policiji i sudu nisu željeli otkriti druge pojedinosti, niti objasniti na koji je način osumnjičeni organizirao krijumčarenje, gdje je nabavljao drogu i u kakvom odnosu je s uhićenom 32-godišnjakinjom.

Neslužbeno se doznaje da je krijumčarka također hrvatska državljanka, no u MUP-u i sudu to za sada nisu mogli potvrditi ni opovrgnuti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙