FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Obavještajna akcija EUFOR-a

MOSTAR, 22. travnja 2005. (Hina) - Europske vojne snage (EUFOR) napodručju cijele Bosne i Hercegovine nenajavljeno uspostavljajukontrolne točke da bi provjerama vozila bile obeshrabrene osobe kojesu povezane s osobama optuženim za ratne zločine, izjavio je u petakna konferenciji za novinare u Mostaru zapovjednik EUFOR-ovemultinacionalne operativne postrojbe za jugoistočni sektor generalFausto Macor.
MOSTAR, 22. travnja 2005. (Hina) - Europske vojne snage (EUFOR) na području cijele Bosne i Hercegovine nenajavljeno uspostavljaju kontrolne točke da bi provjerama vozila bile obeshrabrene osobe koje su povezane s osobama optuženim za ratne zločine, izjavio je u petak na konferenciji za novinare u Mostaru zapovjednik EUFOR-ove multinacionalne operativne postrojbe za jugoistočni sektor general Fausto Macor.

On nije želio preciznije govoriti o detaljima ove EUFOR-ove akcije.

EUFOR-ov brigadir Bernt Dunker je kazao kako se zbog "pritiska na osobe optužene za ratne zločine vodi obavještajna operacija". U sklopu te obavještajne operacije, objasnio je Dunker, prije desetak dana na području EUFOR-ove zone odgovornosti za jugoistočni sektor (prostor BiH jugoistočno od Sarajeva, do granice sa Srbijom i Crnom Gorom te Hrvatskom) počela je i akcija onemogućavanja ilegalnog prijevoza nafte, krijumčarenja ljudi te spriječavanja nezakonite sječe šuma i krijumčarenja drvene građe. Ova akcija, kako je rečeno, provodi se u suradnji sa svim agencijama za zaštitu zakona u BiH te u suradnji s Policijskom misijom Europske unije u BiH.

"Kriminalne mreže podrivaju stabilnost i prosperitet BiH, te ugrožavaju integraciju BiH u europske institucije", kazao je general Macor. Dodao je kako je svrha najnovijih EUFOR-ovih akcija "usprotiviti se onima koji ometaju uključivanje BiH u širu međunarodnu zajednicu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙