FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVIDR-a i udruge roditelja i udovica osuđuju Mesićevu izjavu

SPLIT,29. travnja 2005.(Hina) - Splitska HVIDR-a te udruge udovica iroditelja poginulih hrvatskih branitelja Splitsko-dalmatinske županijena današnjoj su konferenciji za novinare osudile izjavu predsjednikaStjepana Mesića o masleničkoj akciji i, nazvavši je sramotnom, pozvalisu ga na ostavku.
SPLIT,29. travnja 2005.(Hina) - Splitska HVIDR-a te udruge udovica i roditelja poginulih hrvatskih branitelja Splitsko-dalmatinske županije na današnjoj su konferenciji za novinare osudile izjavu predsjednika Stjepana Mesića o masleničkoj akciji i, nazvavši je sramotnom, pozvali su ga na ostavku.

Mesićeva izjava da su generali Gotovina i Bobetko odgovorni za loše isplaniranu vojnu akciju i pogibiju 185 hrvatskih branitelja na Maslenici te njegova naknadna površna isprika još su jedna potvrda Predsjednikova gaženja vrijednosti i žrtava Domovinskog rata, istaknuo je predsjednik splitske HVIDR-e Goran Zlopaša.

Sve zlo i obezvrjeđivanje Domovinskog rata, ustvrdio je, počelo je svjedočenjem predsjednika Mesića u Haagu. Dodao je kako takvoj praksi obezvrjeđivanja hrvatskih branitelja nema kraja, "premda je Predsjednik zadnja osoba koja bi imala moralno pravo govoriti o Domovinskom ratu i njegovim herojima".

Čelnik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Stanislav Ivančić pozvao je, kako je rekao, izabranog predsjednika Mesića da zbog javnog obezvrjeđivanja Domovinskog rata podnese ostavku, jer njegova isprika, u kojoj se pozvao na razgovor s pokojnim predsjednikom Tuđmanom 1993., "pokazuje da mu žrtve, utkane u temelje hrvatske države, nisu svete".

Predsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Jelena Eranović poručila je kako su njihove rane još svježe i bolne, ali da Mesić, "koji se kao predsjednik države ne može pohvaliti visokom nacionalnom sviješću i moralnošću, jednostavno ne dopušta da one zacijele".

Čelnici HVIDR-e upozorili su i da je Sabor, za koji su se oni borili, donio Deklaraciju o Domovinskom ratu koju, "očito, nitko osim branitelja ne poštuje, jer se po njoj gazi kako komu padne na pamet, a da nitko za to ne odgovara".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙