FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarski HDZ protiv izjava predsjednika Mesića

ZADAR, 26. travnja 2005. (Hina) - Članovi Županijskog odbora HDZ-a uZadru Živko Kolega i Željko Lončar na večerašnjoj konferenciji zanovinare odbacili su kao "neprihvatljive" izjave predsjednika StjepanaMesića o vojno-redarstvenoj oslobodilačkoj akciji Maslenica.
ZADAR, 26. travnja 2005. (Hina) - Članovi Županijskog odbora HDZ-a u Zadru Živko Kolega i Željko Lončar na večerašnjoj konferenciji za novinare odbacili su kao "neprihvatljive" izjave predsjednika Stjepana Mesića o vojno-redarstvenoj oslobodilačkoj akciji Maslenica.

Živko Kolega je poručio predsjedniku Mesiću da svojom tvrdnjom kako je "Maslenica izvedena u predizborne svrhe i da je u njoj uzalud poginulo 185 branitelja" vrijeđa grad Zadar, pale hrvatske branitelje i njihove obitelji te cijelu Hrvatsku.

Kolega je podsjetio da je Zadar iz dana u dan bio bjesomučno granatiran sa srpskih položaja u zadarskom zaleđu. "Izgleda da i danas neki žale što nismo pokleknuli i što smo se obranili", rekao je. Kako je istaknuo, akcija "Maslenica" bila je kraj agonije za Zadar, a ako Mesić to ne zna neka pita građane Zadra.

Član županijskog odbora HDZ-a u Zadru Željko Lončar je rekao da su umirovljeni hrvatski generali zajedno sa svim hrvatskim braniteljima doprinijeli da imamo slobodnu Hrvatsku. "Sve što imamo dugujemo generalima, drugim vojnim zapovjednicima i braniteljima", rekao je Lončar.

Optužio je predsjednika države da "sve žrtve Domovinskog rata pokušava prikazati uzaludnima, a njihove zapovjednike krivima bez suda".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙