FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: županijski HSLS i dragovoljci o izjavi predsjednika Mesića

ZADAR, 27. travnja 2005. (Hina) - Županijska organizacija HSLS-a nadanašnjoj je konferenciji za novinare pod nazivom "Ako je i od Mesića,stvarno je previše" reagirala na izjavu predsjednika Stjepana Mesića omasleničkoj akciji.
ZADAR, 27. travnja 2005. (Hina) - Županijska organizacija HSLS-a na današnjoj je konferenciji za novinare pod nazivom "Ako je i od Mesića, stvarno je previše" reagirala na izjavu predsjednika Stjepana Mesića o masleničkoj akciji.

Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a i dopredsjednik stranke Stanko Zrilić ocijenio je kako sve što je ovih dana Stjepan Mesić rekao o masleničkoj akciji nije istina.

"Nije poginulo 185 ljudi u toj akciji, sramotno je tvrditi da se bojišnica nije pomaknula ni za milimetar i skandalozno dovoditi u pitanje smisao žrtve poginulih branitelja", kazao je Zrilić.

Istaknuo je da poštuje instituciju predsjednika države, ali da bi bilo "lijepo da Mesić prizna kako je u starijim godinama života te da jednostavno dade ostavku na tu dužnost".

Zrilić je zaključio da predsjednik Mesić nema moralno pravo preispitivati hrabrost, domoljublje i znanje generala Ante Gotovine.

Priopćenjem za javnost reagirao je Županijski odbor Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata te najoštrije osudio, kako se navodi, "sramotnu izjavu predsjednika RH Stjepana Mesića".

Predsjednik Mesić i tom izjavom dokazuje tko je, stoji u priopćenju. "Umjesto da kao predsjednik države pomogne generalima osloboditeljske vojske, on ih osuđuje, lažno svjedoči i lažira transkripte protiv njih. Pa gdje vam je moral, Predsjedniče", pita se Županijski odbor HDDR-a i smatra da Mesić treba dati neopozivu ostavku na svoju dužnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙