FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar u Baškom Polju potpuno pod nadzorom

BAŠKA VODA, 29. travnja 2005. (Hina) - Požar koji je noćas buknuo naBaškom Polju i potpomognut vjetrom brzo se proširio na obližnju borovušumu, u 12,30 sati stavljen je u potpunosti pod nadzor gasitelja,doznaje se od vatrogasnog zapovjednika za Makarsko primorje DraženaGlavine.
BAŠKA VODA, 29. travnja 2005. (Hina) - Požar koji je noćas buknuo na Baškom Polju i potpomognut vjetrom brzo se proširio na obližnju borovu šumu, u 12,30 sati stavljen je u potpunosti pod nadzor gasitelja, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika za Makarsko primorje Dražena Glavine.

Prema u požaru je izgorjela mlada borova šuma na površini od 20 hektara.

U gašenju je sudjelovalo ukupno 150 vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava s makarskog područja i iz Splitsko-dalmatinske županije, s 37 vozila, te jedan protupožarni zrakoplov kanader, a pomogli su i radnici Hrvatskih šuma.

Na požarištu su ostali dežurati vatrogasci koji gase manje pojedinačne vatre što i dalje izbijaju, te saniraju rubne dijelove požarišta.

Vatrogasni zapovjednik za Makarsko primorje, Dražen Glavina, rekao je kako je požar zahvatio borovu šumu nakon nakon jučerašnjeg nekontroliranog spaljivanja ostataka borove šume i niskog raslinja koje su obavljali radnici jednog hvarskog vinara, na površini još nezasađenog novog vinograda na predjelu Malo Polje i Vrbica, kod mjesta Bast u općini Baška Voda. Vatru je noćas razbuktao vjetar te je požar jutros oko četiri sata zahvatio obližnju borovu šumu.

Državna cesta D8 bila je jutros zbog požara dva sata zatvorena za promet, a naporom vatrogasaca sprječeno je širenje vatre prema Jadranskoj magistrali i obližnjim gospodarskim i stambenim objektima u mjestu Promajna.

Šteta od požara se utvrđuje a radnici policije obavljaju očevid.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙