FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novih 20 vozila za vatrogasce

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Služba za vatrogastvo Državne upraveza zaštitu i spašavanje preuzela je danas u krugu ozaljske tvrtke IMMetal ukupno 20 vatrogasnih vozila - 13 vozila za gašenje šumskihpožara i 7 za spašavanje sa visina.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Služba za vatrogastvo Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzela je danas u krugu ozaljske tvrtke IM Metal ukupno 20 vatrogasnih vozila - 13 vozila za gašenje šumskih požara i 7 za spašavanje sa visina.

Primopredaji su nazočili pomoćnik ministra unutarnjih poslova Zlatko Gledec, te ravnatelj Državne uprave Đuro Poldrugač sa pomoćnikom za vatrogastvo, glavnim vatrogasnim zapovjednikom, Mladenom Jurinom.

Isporukom prvog ovogodišnjeg kontingenta vozila, ukupno je do sada isporučeno 60 vatrogasnih vozila, a krajem ove godine očekuje se isporuka još 15 novih vozila. Do kraja 2008. trebala bi se završiti isporuka svih naručenih 210 vozila, istaknuto je na primopredaji.

Ugovor o nabavi i proizvodnji 210 vatrogasnih vozila za hrvatske potrebe, vrijedan gotovo 81 milijuna eura, potpisan je 6. listopada 2003. s konzorcijem sastavljenom od njemačkih kompanija debis International Trading i Daimler Chrysler AG, austrijskog Rosenbauer Internationala AG te tvrtke IM-Metal iz Ozlja.

Po završenom upoznavanju posada s karakteristikama ugrađene tehnike i nakon dodatnog treninga u osposobljavanju i rukovanju, vozila će, kaže vatrogasni zapovjednik Jurin, biti upućena u vatrogasne postrojbe u Dubrovniku, Krku, Opatiji, Otočcu, Šibeniku, Konavlima, Župi dubrovačkoj, Blatu i Puli (2 vozila), Bjelovaru, Vukovaru, Karlovcu, Šibeniku i Zagrebu (2 vozila). Četiri vozila za spašavanje s visina ostat će u Službi za vatrogastvo.

Jurin posebno izdvaja činjenicu da će kroz navedeni projekt opreme vatrogastva imati korist ne samo javne vatrogasne postrojbe koje dobivaju nova vozila, već i dobrovoljna vatrogasna društva koja će dobiti dotad korištena vatrogasna vozila.

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Đuro Poldrugač naglašava da je od početka godine Državna uprava započela proces preuzimanja cjelina iz MORH-a i MUP-a (vatrogastvo i civilna zaštita te centri za obavješćivanje).

(Hina) xdb ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙