FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko priobalje spremnije za protupožarnu sezonu

DIVULJE/TROGIR,27. travnja 2005.(Hina) Na sastanku vatrogasnihzapovjednika sedam priobalnih županija s glavnim vatrogasnimzapovjednikom Mladenom Jurinom, predstavnicima Ministarstva obrane iDržavne uprave za zaštitu i spašavanje u Državnom vatrogasnom centru uVojarni kneza Trpimira u Divuljama kod Trogira istaknuto je kakohrvatsko priobalje u protupožarnu sezonu ulazi spremnije negoprethodnih godina.
DIVULJE/TROGIR,27. travnja 2005.(Hina) Na sastanku vatrogasnih zapovjednika sedam priobalnih županija s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Mladenom Jurinom, predstavnicima Ministarstva obrane i Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Državnom vatrogasnom centru u Vojarni kneza Trpimira u Divuljama kod Trogira istaknuto je kako hrvatsko priobalje u protupožarnu sezonu ulazi spremnije nego prethodnih godina.

Radi bolje zaštite od požara angažirat će se više od 1500 ljudi te još 300 u pričuvnim snagama, što je za petinu više nego lani, a bitno je poboljšana i suradnja s Ministarstvom obrane čije će namjenske protupožarne snage biti pojačane za 50 posto, naglasio je glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin.

Sve će postrojbe u punoj spremnosti biti od 1. lipnja. Osim toga, vatrogasni vozni park, star u prosjeku 25 godina, bit će pomlađen i pojačan s 38 vozila za gašenje šumskih požara.

Ove će godine profesionalne vatrogasne postrojbe biti smještene, osim na Korčuli gdje su dislocirane od lani, i na Braču, Hvaru, Lastovu i Mljetu, radi brže i kvalitetnije intervencije, rečeno je.

Jurin je izvijestio i o sastanku s mjerodavnima za vatrogastvo iz Bosne i Hercegovine te Srbije i Crne Gore održanom nedavno u Sarajevu na kojemu je dogovorena provedba sporazuma o prelasku vatrogasnih snaga tih zemalja na hrvatsko područje i obratno u slučaju prekograničnih i pograničnih požara.

Sporazumom je predviđena mogućnost prelaska granice do dubine od 10 kilometara, što je osobito važno za dubrovačko područje gdje 40 posto požara stiže iz Bosne i Hercegovine, kako je rekao Jurin, podsjetivši i na problem koji predstavljaju minska polja na tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙