FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje 13 mrtvih u požaru u pariškom hotelu

PARIZ, 15. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 13 osoba poginulo jea desetine su ozlijeđene u požaru koji je izbio u hotelu u centruPariza rano ujutro u petak, u blizi robne kuće Galeries Lafayette,priopćili su iz vatrogasne službe.
PARIZ, 15. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 13 osoba poginulo je a desetine su ozlijeđene u požaru koji je izbio u hotelu u centru Pariza rano ujutro u petak, u blizi robne kuće Galeries Lafayette, priopćili su iz vatrogasne službe.

Požar je zahvatio hotel Opera sa šest katova te se misli da su djeca i turisti među mrtvima i ozlijeđenima, rekao je glasnogovornik vatrogasaca Laurent Vibert.

"Radi se o privremenim podacima jer strahujemo da bismo mogli naći još žrtava na gornjim katovima", rekao je on dodavši kako je to bio veliki požar kakav se ne događa često u Parizu. "Bilo je samo jedno stubište, a vatra je izbila na donjim katovima. Nije bilo eksplozija", rekao je glasnogovornik.

Požar je izbio usred noći, dok je veliki dio žrtvi spavao. U rano jutro dim je još uvijek kuljao iz dva najviša kata zgrade hotela. Ukupno je oko 250 vatrogasaca sudjelovalo u gašenju požara.

Računa se da je u trenutku požara, čiji je uzrok još uvijek nepoznat, u hotelu bilo 76 osoba.

Približno je 15 osoba, među kojima su neke skočile kroz hotelske prozore, odvezeno u bolnicu u ozbiljnom stanju, dok je poznata robna kuća Galeries Lafayette pretvorena u improviziranu bolnicu u kojoj je medicinski zbrinuto još oko 50-ak ranjenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙