FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 9,30 sati

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Vijesti iz Hrvatske do 9,30 sati.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Vijesti iz Hrvatske do 9,30 sati.

BAŠKA VODA - Požar koji je noćas izbio kod Baškog Polja u općini Baška Voda na predjelu zvanom Vrbica zahvatio je borovu šumu, a vatra se širi prema Jadranskoj magistrali. U požaru je do sada izgorjelo 15 do 20 hektara borove šume, izvijestili su jutros vatrogasci. Požar je izbio u dijelu novih vinograda gdje su jučer poslijepodne spaljivani ostaci borove šume i raslinja koje je uklanjano s površine namijenjene sadnji loza. U gašenju požara što ga je vjetar jutros poslije četiri sata proširio s prostora vinograda prema šumi sudjeluju pripadnici svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja, a pomažu im vatrogasci iz susjednih mjesta, kao i radnici Hrvatskih šuma Šumarije Makarska. Zatražena je i pomoć kanadera.

ZAGREB - Zbog požara Jadranska je magistrala zatvorena za sva vozila između Baške Vode i Makarske. Obilazno se prometuje kroz Dupce-Šestanovac-Vrgorac-Makarsku. Na ostalim cestama promet je srednje gustoće i teče bez zastoja, po suhim kolnicima. Zbog radova su mogući kraći zastoji na autocesti Bregana-Županja i obilaznici Zagreba, te je promet usporen na dionici između Vrpolja i Dugopolj autoceste Zagreb-Split, kao i između Bosiljeva i Male Kapele u smjeru Zagreba. Pojačan je izlaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, kao i ulaz na Maclju i Županji. Na prijelazu Bregana pojačan je i ulaz osobnih vozila.

ZAGREB - Danas će biti većinom sunčano, uz prolazno više oblaka na sjevernom Jadranu i zapadu u unutrašnjosti. Vjetar u sjevernom kopnenom području bit će slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorskim predjelima većinom umjereni sjeveroistočnjak. Duž obale slaba i umjerena, podno Velebita u početku još jaka bura, a na otvorenom moru većinom umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙