FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Ministar Ljubičić otvorio novouređenu kirurgiju

SPLIT, 29. travnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičićotvorio je danas u Kliničkoj bolnici u Splitu novouređen prostorhitnoga kiruruškog prijama i traumatologije u koji je uloženo dvamilijuna kuna, a može primiti 180 pacijenata na dan.
SPLIT, 29. travnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičić otvorio je danas u Kliničkoj bolnici u Splitu novouređen prostor hitnoga kiruruškog prijama i traumatologije u koji je uloženo dva milijuna kuna, a može primiti 180 pacijenata na dan.

Tom je prigodom ministar Ljubičić najavio da će povećati proračun splitskoj bolnici za jačanje službe intervencijske kardiologije u bolnici na Križinama. "Očekujem da će do kraja godine intervencijska kardiologija u Splitu biti pripravna sva 24-sata i da će svi pacijenti iz Dubrovnika, Šibenika, a dijelom i iz Zadarske županije dolaziti u Split, a ne u Zagreb na intervencije", kazao je ministar.

Ravnatelj KB-a Duje Marasović izvijestio je da se projektira nov traumatološki centar u bolnici, površine 1800 četvornih metara što je, kako je kazao, mala traumatološka bolnica u kojoj će biti smješteni dječja kirurgija, neurokirurgija, rentgen i CT te hitni kirurški prijam. To će stajati 30 do 40 milijuna kuna, dodao je Marasović.

Predstojnik Kirurške klinike KB-a Ante Petričević je, izrazivši zadovoljstvo preuređenim prostorom, za što je novac izdvojen iz redovitoga bolničkog proračuna, a ostatak su namirili gradovi Kaštela, Solin i Omiš, te tvornica "Dalmacijacement", kazao kako se očekuje i početak obnove odjela kirurškog šoka, što će s građevnim radovima i opremom stajati 3,5 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙