FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad stranih investicija u Španjolsku

MADRID, 14. travnja 2005. (Hina/AP) - Neto izravne strane investicije uŠpanjolsku u 2004. smanjene su 47 posto u odnosu na godinu ranije, doksu neto investicije španjolskih kompanija u inozemstvo porasle 71posto, izvijestilo je u četvrtak tamošnje ministarstvo trgovine iindustrije.
MADRID, 14. travnja 2005. (Hina/AP) - Neto izravne strane investicije u Španjolsku u 2004. smanjene su 47 posto u odnosu na godinu ranije, dok su neto investicije španjolskih kompanija u inozemstvo porasle 71 posto, izvijestilo je u četvrtak tamošnje ministarstvo trgovine i industrije.

Neto inozemne investicije u tu zemlju lani su dosegnule vrijednost od 7,18 milijardi eura, a padu njihove vrijednosti ponajviše je razlog prodaja imovine španjolskih kompanija. Po podacima iz toga ministarstva, riječ je o trendu koji je u skladu s onim u ostalim zemljama u eurozoni.

Nasuprot tome, neto investicije Španjolske u inozemstvo dosegnule su 42,43 milijarde eura, uslijed nekoliko značajnih akvizicija inozemnih kompanija. Već 9. godinu zaredom španjolske investicije u inozemstvo premašuju inozemne investicije u zemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙