FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno Prvenstvo školskih športskih klubova

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Iz Državnog proračuna ove je godineza aktivnosti školskih športskih klubova izdvojeno 10 milijuna ili dvamilijuna kuna više nego prošle godine, a uvjereni smo da je tonajbolja investicija u zdravlje i budućnost mladih, rekao je u petakna konferenciji za novinstvo povodom održavanja Državnog prvenstvaškolskih športskih klubova ministar znanosti, obrazovanja i športaDragan Primorac.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Iz Državnog proračuna ove je godine za aktivnosti školskih športskih klubova izdvojeno 10 milijuna ili dva milijuna kuna više nego prošle godine, a uvjereni smo da je to najbolja investicija u zdravlje i budućnost mladih, rekao je u petak na konferenciji za novinstvo povodom održavanja Državnog prvenstva školskih športskih klubova ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Prvenstvo će se održati od 2. do 12. svibnja u gradovima Istarske i Primorsko - Goranske županije, a više od 2.200 učenika bit će smješteni u Poreču.

"Prvenstvo osnovnih škola održat će u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu, tenisu, streljaštvu, atletici, gimnastici, plivanju i šahu, a na njega će doći oni najbolji koji su prošli kvalifikacijska natjecanja na županijskoj razini. U Poreču ćemo prvi put imati i natjecanja u badmintonu, a krenut će i projekt aerobike te seminari za voditelje navijačkih i plesnih skupina," rekla je pomoćnica ministra za šport Romana Caput Jogunica.

Generalni sponzor državnog prvenstva je Coca Cola, koja je osigurala športsku opremu i rekvizite za sve sudionike prvenstva.

Ministar Primorac najavio je, da će po uzoru na organizaciju športskih klubova u svijetu, nositelji odličja na hrvatskom prvenstvu u osnovnim i srednjim školama dobivati određeni broj bodova koji će im pomoći prilikom upisa na srednje škole i fakultete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙