FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Preporod": Ministrova odluka o školskom kalendaru pokazuje nedosljednost

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski školski sindikat "Preporod"reagirao je danas na odluku Ministarstva znanosti o školskom kalendaruza iduću školsku godinu, ocjenjući da takva odluka ukazuje naneupućenost i nedosljednost ministra Primorca, koju bi i ubuduće mogaopokazati, ne samo na marginalnim pitanjima već i na ozbiljnimreformskim zahvatima koji se najavljuju.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski školski sindikat "Preporod" reagirao je danas na odluku Ministarstva znanosti o školskom kalendaru za iduću školsku godinu, ocjenjući da takva odluka ukazuje na neupućenost i nedosljednost ministra Primorca, koju bi i ubuduće mogao pokazati, ne samo na marginalnim pitanjima već i na ozbiljnim reformskim zahvatima koji se najavljuju.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) danas je naime objavilo kalendar za sljedeću školsku godinu 2005./2006., prema kojemu će se nastava u osnovnim i srednjim školama odvijati u dva ujednačena polugodišta s trotjednim zimskim odmorom u jednom dijelu.

U Ministarstvu su pojasnili kako je novi kalendar rezultat dijaloga stručnog javnog mnijenja i roditelja, ali i da je prošlogodišnji kalendar bio stručno argumentiran te da se nastojao približiti europskim zemljama.

Predsjednik sindikata "Preporod" Željko Stipić u priopćenju ističe kako je ovogodišnji školski kalendar jedno od nesuvislih zakonskih rješenja po kojima će se pamtiti mandat ministra Primorca, te da je "žalosna činjenica da živimo u državi u kojoj su takve pogreške moguće, za njihov ispravak treba čekati godinu dana, a za njih nitko neće ni odgovarati".

Sindikat navodi kako će ministar i njegovi pomoćnici sada sigurno zdušno braniti onaj isti kalendar koji su prije godinu dana nepotrebno mijenjali i zagovarati iste argumente koje su lani osporavali. Javnost se s pravom pribojava idućih odluka ministra Primorca, a o svemu bi trebao povesti računa premijer Sanader, smatraju u "Preporodu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙