FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP, HSS i HNS osudili smjene u otočkoj osnovnoj školi

ZAGREB,1. travnja(Hina) - Saborski zastupnici SDP-a, HSS-a i HNS-aosudili su danas smjenu ravnatelja i raspuštanje školskog odboraOsnovne škole Zrinskih i Frankopana u Otočcu, tvrdeći da iza svegastoje politički motivi.
ZAGREB,1. travnja(Hina) - Saborski zastupnici SDP-a, HSS-a i HNS-a osudili su danas smjenu ravnatelja i raspuštanje školskog odbora Osnovne škole Zrinskih i Frankopana u Otočcu, tvrdeći da iza svega stoje politički motivi.

Namjera je da se izabere ravnateljica po volji HDZ-a, izjavila je Ingrid Antičević Marinović (SDP), dodavši da ne treba zaboraviti činjenicu da će smijenjeni ravnatelj Vlado Kostelac, inače HSS-ovac, nositi koalicijsku listu SDP/HSS/HNS-a za Otočac na skorim lokalnim izborima.

Tko je potencijalna ravnateljica, nije željela govoriti, no Željko Kurtov (HNS) tvrdi da je to kuma ličkog župana Ante Jurkovića.

Tvrdi i da se kroz cijeli slučaj, u kojem se spominju i kaznene prijave, može iščitati županova poruka građanima - vidite što smo napravili ravnatelju i školskom odboru, možemo i vama.

Nećemo dopustiti da građani žive u strahu, a ni naši ljudi na listama, naglašava Kurtov.

Ante Markov (HSS) dodaje kako zbivanja u Otočcu nisu dobra za 'higijenu društva', osuđuje diskreditaciju ljudi.

Smijenjeni Kostelac ravnateljsku dužnost obnaša 13 godina, odnosno od '91. kada je bio u HDZ-u kojeg je napustio prije tri godine i prešao u HSS, jer nije, kaže, mogao biti s ljudima koji su provodili diktaturu.

Kostelac je za ravnatelja ponovno izabran u ožujku ove godine, no zbog formalno-pravnih propusta (istekao mandat predsjedniku školoskog odbora) lički župan pokrenuo je njegov opoziv i opoziv školskog odbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙