FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin stigao u povijesni posjet palestinskom području

RAMALLAH, 29. travnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik VladimirPutin stigao je u petak u Ramallah u prvi posjet jednog šefa Kremljapalestinskom području.
RAMALLAH, 29. travnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u petak u Ramallah u prvi posjet jednog šefa Kremlja palestinskom području.

Putin koji je doputovao iz Izraela, gdje je također bio u posjetu bez presedana, treba položiti vijenac na grob pokojnog palestinskog vođe Jasera Arafata u glavnom stožeru Palestinske samouprave, nakon čega će se sastati s novim vođom Mahmudom Abasom (Abu Mazen).

Moskva želi dati potporu palestinskom čelništvu u naporima da "nametne svoju volju ekstremistima i da sve palestinske skupine natjera da poštuju njegovu vlast", izjavio je u četvrtak u Jeruzalemu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Rusija u tu svrhu treba podariti Palestinskoj samoupravi 50 laganih oklopnih transportera i dva helikoptera, prema službenim palestinskim izvorima.

Ipak, Izrael se usprotivio isporuci tih vozila "sve dok Samouprava ne pokaže odlučnost u borbi protiv terorizma", kako navodi visoki dužnosnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙