FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada odbacuje konstrukcije o smjeni Mlinarića i Škare Ožbolt

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Vlada Republike Hrvatske upotpunosti je večeras odbacila "neistinite i tendenciozne konstrukcijeobjavljene u sutrašnjem Večernjem listu o tobožnjoj smjeni ministricepravosuđa Vesne Škare-Ožbolt i ministra unutarnjih poslova MarijanaMlinarića".
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Vlada Republike Hrvatske u potpunosti je večeras odbacila "neistinite i tendenciozne konstrukcije objavljene u sutrašnjem Večernjem listu o tobožnjoj smjeni ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt i ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića".

"Vlada, u kojoj ministrica Vesna Škare-Ožbolt sudjeluje kao koalicijski partner, ovakve napise drži jeftinim pokušajem političke destabilizacije i smišljenom platformom uoči lokalnih izbora", stoji u Vladinom priopćenju.

Vlada napominje da "potpuno suprotno od tih tvrdnji i neutemeljenih zaključaka objavljenih u tekstu Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo unutarnjih poslova normalno obavljaju svoje svakodnevne poslove".

U sutrašnjem broju Večernjeg lista tvrdi se kako je "Mlinarićev odlazak s funkcije ministra unutarnjih poslova vezan uz široku distribuciju britanskog non-papera, u kojem se hrvatskoj policiji savjetuje kako otkriti skrovište generala Gotovine". "Mlinarić je, smatra se, odgovoran što se taj dokument kopirao u dvadesetak primjeraka i razdijelio nižim MUP-ovim službenicima pa se tako našao u rukama novinarima, odvjetnika, sudaca, oporbenih političara", piše Večernji.

Što se tiče Vesne Škare Ožbolt, Večernji list piše da je situacija delikatnija, jer je predsjednica DC-a, koalicijskog partnera vladajućeg HDZ-a. "Premda je tajne službe već dugo sumnjiče da je upravo ona česti novinski izvor o haaškim temama, odlučeno je da se na mjestu ministrice pravosuđa zadrži dok ne prođu lokalni izbori", tvrdi, uz ostalo, Večernji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙