FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski doseljenici i policajci bit će razoružani

JERUZALEM, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izraelske vlasti ipredstavnici doseljenika na okupiranim područjima izjavili su učetvrtak da su se dogovorili da će se razoružati doseljenici ipolicajci tijekom povlačenja iz Gaze ovog ljeta.
JERUZALEM, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izraelske vlasti i predstavnici doseljenika na okupiranim područjima izjavili su u četvrtak da su se dogovorili da će se razoružati doseljenici i policajci tijekom povlačenja iz Gaze ovog ljeta.

Odluka je donesena na susretu ministra za unutarnju sigurnost Gideona Ezre i glavnog načelnika policije Moshe Karadija s vođama "Vijeća židovskih naselja u Judeji-Samariji (Zapadna obala) i u Gazi", glavne organizacije koja zastupa doseljenike.

"Policija neće doseljenicima oduzimati vatreno oružje. Zadovoljit će se time da prikupi vatreno oružje koje će joj se dragovoljno predati", rekao je Ezra novinarima.

Zastupnik krajnje desnice Effi Eytam koja je bliska doseljenicima kazao je pak za tisak da je Ezra obećao da će u provedbi plana povlačenja sudjelovati razoružani policajci.

Prema procjeni policije, doseljenici u Goushu Katifu, skupini naselja u pojasu Gaze, posjeduju oko tri i pol tisuće komada vatrenog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙