FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: U MUP-u će biti još smjena

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader najavio jedanas da će u MUP-u biti još smjena.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader najavio je danas da će u MUP-u biti još smjena.

"Očekujem puno jaču disciplinu u MUP-u. Ovo je samo prva smjena, bit će ih još", kazao je Sanader na Zagrebačkom velesajmu na novinarsko pitanje očekuje li smanjenje curenja informacija nakon smjene načelnika krim policije MUP-a Dragutina Cestara.

Cestar je jučer smijenjen zbog, kako je priopćio MUP, propusta u organizaciji rada Uprave kriminalističke policije MUP-a kojoj je bio na čelu od 2000. No, iz MUP-a nije objašnjeno o kakvim propustima je riječ.

Glasnogovornik MUP-a Zlatka Mehuna samo je rekao da su propusti uočeni tijekom policijskih izvida i provjera vezanih uz slučaj haškog bjegunca Ante Gotovine i traganja za osobom koja je odala državnu tajnu. Dodao je da se Cestara "ne dovodi ni u kakvu sumnju niti povezuje s curenjem informacija iz MUP-a koje se istražuje".

Pozivajući se na neslužbene i neimenovane izvore, tisak danas piše da je upravo curenje informacija glavni razlog Cestarove smjene. Nagađa se, naime, da je njegova smjena povezana s tajnim dokumentom koji je britanska obavještajna služba uputila Protuobavještajnoj agenciji (POA), a koji je objavljen u medijima.

POA je navodno tražila da se uključi u obradu, odnosno otkrivanje osobe koja je taj dokument dala novinarima i tako odala državnu tajnu, no Cestar je, kako pišu mediji, odbio uplitanje POA-e jer ona nema zakonske ovlasti za prikupljanje dokaza te je inzistirao da krim policija sama obavi obradu te da je otpočne upravo u POA-i.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙