FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Grada Splita i splitskog Festivala

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić primio jeizaslanstvo grada Splita i Direkcije splitskog Festivala zabavneglazbe u prigodi skorašnjeg Dana grada i njegova posjeta Splitu,priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo grada Splita i Direkcije splitskog Festivala zabavne glazbe u prigodi skorašnjeg Dana grada i njegova posjeta Splitu, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.

Izaslanstvo s gradonačelnikom Miroslavom Buličićem i direktorom Festivala Tomislavom Mrduljašem na čelu izvijestilo je predsjednika Mesića o nastojanjima da se upravo u godini kad Split slavi 1700. obljetnicu, tom nekoć najjačem domaćem festivalu vrati stara slava.

Festival će u ovoj jubilarnoj godini proslaviti 45. obljetnicu, a novo vodstvo najavljuje povratak tradiciji dalmatinske pjesme sa željom da, kao što je to bilo do sredine sedamdesetih, na Festivalu osim domaćih ponovno nastupaju i međunarodni sudionici.

Predsjednik je sa zanimanjem saslušao i pozdravio nastojanja grada Splita i nove Direkcije da se taj nekoć ugledni festival vrati izvornoj programskoj usmjerenosti - njegovanju dalmatinske pjesme po kojoj je bio poznat i izvan hrvatskih granica, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙