FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ogrestin film "TU" nagrađen i u Maroku

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Na upravo završenom 12. međunarodnomefilmskom festivalu u marokanskome Tetuanu filmu "TU" Zrinka Ogreste,nastao u produkciji Interfilma i Hrvatske televizije, pripala jenagrada Don Quichotte za najbolji film festivala, izvijestio je danasInterfilm-press.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Na upravo završenom 12. međunarodnome filmskom festivalu u marokanskome Tetuanu filmu "TU" Zrinka Ogreste, nastao u produkciji Interfilma i Hrvatske televizije, pripala je nagrada Don Quichotte za najbolji film festivala, izvijestio je danas Interfilm-press.

To je šesta inozemna nagrada tome filmu, a prema ocjeni žirija hrvatski redatelj Zrinko Ogresta ravnopravno ju je podijelio s francuskom redateljicom Danielle Arbid, kao i prošle godine na festivalu u Milanu.

Marokanski filmski festival najveća je sjevernoafrička filmska priredba i svojevrsna afrička inačica canneskoga filmskog festivala - od osobitog festivalskoga glamura, raskošnih kino-dvorana pa do mnogočlanog žirija koji čine poznata imena svjetskoga filma.

Službeni program festivala sačinjvali su međunarodno priznati i nagrađivani filmovi sredozemnih zemalja.

Afričkom premijerom i nagradom obilježio je film "TU" još jednu osobitost - prikazan je na svim kontinentima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙