FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hvar: Festival igrane i dokumentarne radio-drame

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Deveti međunarodni festival igrane idokumentarne radio-drame "Prix Marulić 2005." u organizaciji Hrvatskogradija održat će se na Hvaru od 7. do 14. svibnja.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Deveti međunarodni festival igrane i dokumentarne radio-drame "Prix Marulić 2005." u organizaciji Hrvatskog radija održat će se na Hvaru od 7. do 14. svibnja.

Predsjednik Festivala Branko Bošnjak na današnjoj je konferenciji za novinare u Zagrebu izvijestio da ta priredba što se održava pod nazivom "Starim tekstovima u pohode" upućuje na suvremenost radija kao medija, na dijalog prošlosti i sadašnjosti u odnosu prema modernosti radijskog izričaja te na uporabu radiofonskoga jezika.

Održavanjem Festivala u gradu Hvaru stvoren je jedinstven ugođaj jer se natjecateljske igrane i dokumentarne radio-drame slušaju u povijesno-kulturnim prostorima, među kojima su Hvarsko kazalište, prvo gradsko kazalište u Europi, franjevački samostan, ljetnikovac Hanibala Lucića, utvrda Fortica i druga hvarska mjesta. To je jedini ambijentalni radijski festival u svijetu, rekao je Bošnjak, dodavši kako na njemu redovito sudjeluju najpoznatije europske i svjetske radijske postaje.

Na Deveti međunarodni festival igrane i dokumentarne radio-drame prijavilo se 26 radijskih postaja: BBC, RAI, madžarski i švedski radio, pet njemačkih produkcija, danski, finski i norveški radio i mnogi drugi iz ukupno 22 dvije države. Novost je da će na Hvar ove godine doputovati i predstavnica Kineskoga nacionalnog radija.

Ocjenjivački će sud od ukupno 40 odslušanih igranih i dokumentarnih radio-drama iz Hrvatske i svijeta odabrati po tri najbolje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙