FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva testiranja mreže Tele2 u lipnju

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Prva interna testiranja mreže novog,trećeg hrvatskog operatera mobilne telefonije švedsko-hrvatske tvrtkeTele2 trebala bi se, prema njihovim planovima, dogoditi u lipnju, apočetak rada mreže s pozivnim predbrojem 095 u kolovozu, doznaje se izte tvrtke.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Prva interna testiranja mreže novog, trećeg hrvatskog operatera mobilne telefonije švedsko-hrvatske tvrtke Tele2 trebala bi se, prema njihovim planovima, dogoditi u lipnju, a početak rada mreže s pozivnim predbrojem 095 u kolovozu, doznaje se iz te tvrtke.

Takva dinamika je, napominju, u skladu s potpisanim koncesijskim ugovorom.

Dodaju da je Tele2 trenutno u fazi ustrojavanja tvrtke u Hrvatskoj, zapošljavanja ljudi te izgradnje mreže i odabira lokacija za bazne stanice.

Pomoć imaju pritom od tzv. posuđenih ljudskih resursa iz ostalih europskih Tele2 mreža odnosno stručnjaka iz Nizozemske i skandinavskih zemalja.

Tijekom ovoga tjedna Tele2 je zaključio ugovor s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla o isporuci opreme i cjelovitoga komunikacijskog rješenja za izgradnju GSM mreže Tele2 u Hrvatskoj.

Tele2 i Agencija za telekomunikacije ugovor o kombiniranoj koncesiji druge i treće generaciju mobilne telefonije (GSM/UMTS) potpisali su početkom veljače ove godine na 20 godina. Po tom je ugovoru Tele2 s radom obvezan početi u roku od 6 mjeseci od dana sklapanja Ugovora, o čemu je dužan pismeno obavijestiti Agenciju.

Za prvu godinu rada novi je koncesionar uplatio koncesijsku naknadu od 172 milijuna kuna kao i naknadu za uporabu radijskih frekvencija od 26 milijuna kuna.

Iz Tele2 tada su i najavili da će korisnicima mobilne telefonije ponuditi povoljnije cijene usluga odnosno bar 20 posto niže nego druga dva operatera.

Za mrežu treće generacije-UMTS najavili su pak da će ju pokrenuti tek nakon što mrežom druge generacije-GSM pokriju 20 posto hrvatske populacije, a što im je u planu do kraja ove godine.

Obvezali su se i vlastitom opremom pokriti stanovništvo i teritorij RH te izgraditi vlastitu infrastrukturu potrebnu za obavljanje usluga u mobilnoj telefoniji.

Iza švedsko-hrvatske tvrtke Tele2 stoje švedski operater Tele2 AB i devet hrvatskih tvrtki (Jamnica, Dalekovod, Fima Holding, Croatia osiguranje, Nexe Grupa, Konstruktor inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i Privredna banka Zagreb), kojima koordinira investicijski fond "Quaestus Private Eqiuty Partneri" iz Zagreba. Šveđani u toj tvrtki imaju udjel od 51 posto, a udružene hrvatske tvrtke 49 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙