FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO, ZA SRIJEDU 27. TRAVNJA

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 27. travnja.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 27. travnja.

ZAGREB - Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o telekomunikacijama, kojeg je 21. travnja ove godine hrvatska Vlada uputila u saborsku proceduru, bit će predstavljen na konferenciji za novinare u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka. Zakonskim izmjenama Ministarstvo želi ojačati institucionalne sposobnosti, ovlasti i odgovornosti Hrvatske agencije za telekomunikacije, djelotvornost rada inspekcijskog i stručnog nadzora te olakšati i pospješiti daljnju liberalizaciju telekomunikacijskog tržišta te poticanje tržišnog natjecanja u Hrvatskoj. Uz državnog tajnika za promet Dražena Bregleca i pomoćnika ministra za telekomunikacije i poštu Darka Dvornika na konferenciji će govoriti i predsjednik Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije Gašper Gaćina (10 sati, Ministarstvo, Prisavlje 14).

ZAGREB - U tvrtki Končar-Električne lokomotive bit će Gradu Zagrebu isporučen prvi od 70 novorazvijenih niskopodnih tramvaja, koje je izradio domaći konzorcij "Crotram" u čijem su sastavu tvrtke Končar Elektroindustrija, Gredelj i Đuro Đaković. Ugovor o isporuci 70 niskopodnih tramvaja između Crotrama i Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) potpisan je u veljači 2003. godine, a završetak isporuke svih tramvaja je svibanj 2007. godine. Prvi niskopodni tramvaj, kako je ranije najavljivano, trebao bi početi voziti na zagrebačkim ulicama u svibnju ove godine. Na prigodnoj svečanosti gostima će se, uz ostale, obratiti i predsjednik Vlade Ivo Sanader. (12,00 sati, Končar Električne lokomotive, V. Škorpika 7).

ZAGREB - Konzultantska tvrtka TO One, mjesečnik Banka i Poslovni dnevnik predstavit će novo izdanje publikacije Investicijski fondovi. Publikacija uz niz aktualnih tema vezanih uz fondove donosi detaljan prikaz svih aktivnih otvorenih i mirovinskih fondova te svih društava za upravljanje (11,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

BUDIMPEŠTA - Na redovnoj godišnjoj skupštini mađarske naftne kompanije MOL trebali bi biti prihvaćeni financijski rezultati tvrtke i grupe za poslovnu 2004, te utvrđeni značajniji projekti za naredno razdoblje. Po ranije objavljenim preliminiranim podacima, dobit MOL-a lani je dosegnula 248,7 milijardi forinti (1 USD =189,72 forinti).

Na konferenciji za novinare nakon Skupštine, kako se očekuje, posebno će biti riječi o nastavku privatizacije MOL-a kao i nastavku partnerstva s kompanijama u regiji. MOL je strateški partner hrvatske naftne industrije Ina, u kojoj ima 25 posto plus jednu dionicu, a zainteresiran je, kako su nedavno objavili, i za veći udio u Ini (14 sati).

ZAGREB - Predstavnici Centra za certificiranje sustava upravljanja - Cro Cert na konferenciji za novinare govorit će o izdavanju certifikata ISO 9001:2000 i ISO 14001:2004 u Hrvatskoj te aktualnoj situaciji u sustavu certificiranja u našoj zemlji. Bit će također riječi o primanju Cro Certa u punopravno članstvo Međunarodne mreže za kvalitetu IQNet (10,00 sati, HUP, Pavla Hatza 12).

ZAGREB - Turističko-ugostiteljska tvrtka Hoteli Podgora iz Podgore na Makarskoj rivijeri, koja je u većinskom državnom vlasništvu, poslovnu je 2004. godinu završila s 11,85 milijuna kuna dobiti u poslovanju, za razliku od godine prije kada je poslovala s gubitkom od 1,9 milijuna kuna, podaci su iz godišnjeg financijskog izvješća te tvrtke sa Zagrebačke burze.

Ukupni prihodi Hotela Podgora u prošloj su godini iznosili 42,19 milijuna kuna i bili su za 41,9 posto viši nego u prethodnoj godini, zahvaljujući izvanrednim prihodima.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙